'HRVATSKU SE NE SMIJE ISKLJUČITI IZ BORBE ZA PRVO MJESTO': / Portugalci svjesni velike opasnosti koja im prijeti od Vatrenih

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U drugoj utakmici u skupini Portugal i Francuska su odigrali bez pobjednika

12.10.2020.
13:11
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je u Maksimiru pobijedila u 3. kolu Lige nacija Švedsku s 2-1 (1-0). Pogotke su za Hrvatsku postigli Nikola Vlašić (32) i Andrej Kramarić (84), dok je za Šveđane zabio Marcus Berg (66).

Image
ŠVEDSKI MEDIJI PRONAŠLI KRIVCA ZA PORAZ NA MAKSIMIRU I NIJE RIJEČ O SUCU: /

'Bio je najumorniji na terenu...'

Image
ŠVEDSKI MEDIJI PRONAŠLI KRIVCA ZA PORAZ NA MAKSIMIRU I NIJE RIJEČ O SUCU: /

'Bio je najumorniji na terenu...'

Izbornik Zlatko Dalić napravio je dosta promjena u odnosu na utakmicu sa Švicarskom, ali najviše je iznenadilo što u početnoj postavi nije bilo klasičnog centarfora, već je počeo sa dva krilna napadača, Brekalom i Perišićem. Kapetan ruskog prvoligaša Rubina iz Kazanja 23-godišnji Filip Uremović, iako je po vokaciji stoper, treću utakmicu zaredom bio je u početnoj postavi na poziciji desnog braniča i opet je pružio dobru igru, pa sada imamo kvalitetnu alternativu dok se ne vrati ozlijeđeni Šime Vrsaljko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj su to prvi bodovi u ovogodišnjoj Ligi nacija, a dvoboju je, uz vrlo loše uvjete, hladnoću i kišu, na stadionu Maksimir nazočilo 2.020 gledatelja. U drugom susretu skupine Francuska i Portugal. su odigrali 0:0.

Vatreni smanjili razliku

Portugalski izbornik Fernando Santos nakon "nule" s Francuzima istaknuo je da su te momčadi i dalje favoriti za osvajanje prvog mjesta, ali i upozorio da se Vatrene ne smije prerano otpisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to vrlo izjednačena utakmica dvije jednako snažne ekipe koje su igrale s puno opreza. Ne čini mi se da smo previše respektirali Francuze, i mi imamo kvalitetne igrače, ali u igri nam je nedostajalo ritma. i nismo bili dovoljno agresivni u napadu. Trebali smo biti bolje organizirani, ali predugo smo čekali da nam kreativnost dođe do izražaja i s obje strane je bilo previše opreza", rekao je Santos i poručio da se Hrvatska nakon pobjede nad Švedskom ne smije isključiti iz borbe za prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo