Hrvatskoj zaprijetili stravičnom kaznom!

28.2.2011.
17:26
VOYO logo

"Navijačko nasilje na nogometnim utakmicama je naša glavna briga i taj problem zahtijeva hitnu reakciju. Na sastancima sa predsjednicima Hrvatske i Srbije vidio sam da i oni dijele našu zabrinutost, te da su spremni sudjelovati u pronalasku rješenja. Složili smo se da je potrebno donijeti jasne mjere, ta da je pritom potrebna predanost državnih vlasti na svim razinama. No, moram naglasiti da postoji ozbiljna prijetnja da nacionalnim reprezentacijama i klubovima iz Hrvatske i Srbije bude zabranjen nastup u UEFA-inim natjecanjima ako u roku od godine dana ne bude jasnih znakova da se poduzimaju mjere za sprečavanje navijačkog nasilja", kazao je Michel Platini nakon što se u četvrtak sastao s predsjednicima Hrvatske i Srbije, Ivom Josipovićem i Borisom Tadićem.

U tekstu objavljenom na UEFA-inom portalu dodaje se da bi ta suspenzija mogla biti dugoročna. Platini je naglasio da nasilje kod pojedinih navijačkih skupina nadilazi ingerencije nogometnih organizacija, te da je potrebna intervencija država i međunarodna suradnja policijskih snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među mjerama za borbu protiv huliganizma navodi se poboljšanje stadionske infrastrukture, koordinirano djelovanje policije i zaštitara i njihovo obučavanja za borbu protiv nasilnika, zatim bolje prikupljanje informacija i stvaranje učinkovite baze podataka o izgrednicima. UEFA također predlaže podršku navijačima koji se sportski ponašaju na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo