HRVATSKI TRENERI U RATNOM PAKLU IRANA I IRAKA: / 'Probuila me eksplozija, istrčao sam van i vidio drugu raketu kako leti'

Image
Foto: Profimedia/Pixsell

Trener Skočić sletio je u Iran samo 15 minuta nakon što je srušen ukrajinski avion

13.1.2020.
9:38
Profimedia/Pixsell
VOYO logo

Nekada je baš gadno biti nogometni trener, a to su na svojoj koži iskusili Hrvati, Rodion Gačanin i Dragan Skočić. Ova dvojica za kruh zarađuju u Iraku i Iranu, dakle ratom zahvaćenim područjima gdje su raketiranja svakodnevnica i umjesto budilice odjekuju raketne eksplozije. Riječki stručnjaci treniraju u iračkom Erbilu i iranskom Abadanu, a sve učestalije obračune SAD-a i Irana proživljavaju iz neposredne udaljenosti.

Otkako je SAD likvidirao iranskog generala Kasema Sulejmanija, Iran je najavio osvetu i već su raketirali američku bazu u Iraku, a srušili su i, kako kažu slučajno, ukrajinski putnički zrakoplov koji je letio u njihovu prostoru. Trener Skočić sletio je u Iran samo 15 minuta nakon što je srušen spomenuti avion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam u zraku, letio prema Teheranu baš kad je pogođen ukrajinski avion! Ispalo je da sam sletio petnasetak minuta nakon što je pogođen taj avion. Po slijetanju sam primijetio da se nešto čudno događa, jedan mi je čovjek na lošem engleskom nešto rekao u prolazu, našto o napadu Irana, ali nisam ga najbolje razumio, a i morao sam se baviti izgubljenom prtljagom. Svi su bili uskomešani, dosta je bilo kaotično u teheranskoj zračnoj luci. Poslije sam vidio što se dogodilo i shvatio da je i moj avion mogao biti metom napada. Najbolje je o tome i ne razmišljati, katastrofa je to što se dogodilo", veli trener Skočić.

Image
Image

The Lockheed Martin F-22 Raptor is a fifth-generation, single-seat, twin-engine, all-weather stealth tactical fighter aircraft developed for the United States Air Force. .Langley Air Force Base is a United States Air Force base located adjacent to Hampton and Newport News, Virginia. It was one of thirty-two Air Service training camps established after the entry of the United States into World War I in April 1917 .Langley AFB Base Guide. Langley Air Force Base is the home of the United States Air Force's 633d Air Base Wing (633 ABW), 1st Fighter Wing (1 FW) and the 480th Intelligence Surveillance and Reconnaissance Wing (480 ISRW). It also hosts the Global Cyberspace Integration Center field, Image: 439011464, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide. Contributor usage restriction: Personal use. Contributor media restriction: {8FB2E83C-4373-44C0-959A-9341E5E40F10}., Model Release: no, Credit line: military aircraft / Alamy / Alamy / Profimedia

Gledao rakete kako lete

S druge strane, trener Gačanin nalazi se u gradu Erbilu, gdje se, vidi vraga, nalazi američka baza koju su raketirali Iranci. Gačanin je sve to gledao iz svog doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Probudila me prva eksplozija, istrčao sam na balkon i vidio bljesak, to je otprilike tri i pol kilometara od mog stana. Nedugo zatim vidio sam kako u istom smjeru leti druga raketa koju su Amerikanci uspjeli odbiti štitovima i preusmjeriti da eksplodira u pustinji. To je izgledalo kao da se netko igra na Play Stationu", kazao je trener Gačanin pa još opisao stanje u Iraku.

Image
Image

Iranian Basiji (A paramilitary force) men shout anti-Israel and anti-British slogans as they burn flags during a protest gathering in front of the British embassy in TehranÕs business district on January 12, 2020. Basij men and women asked Iranian governments to close the embassy as they were angry because the British Ambassador to Tehran, Rob Macaire, attend a protest gathering in front of a university to mark the victims of the Ukraine Boeing 737 passenger plane that Iran's Revolutionary Guard Corps Commander said it has shot down accidentally by IRGC surface to air missile on January 6th. Tehran, IRAN-1/12/2020. MORTEZA NIKOUBAZL/SIPA//NIKOUBAZL_1141/2001122017/Credit:MORTEZA NIKOUBAZL/SIPA/2001122022, Image: 492330876, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: MORTEZA NIKOUBAZL / Sipa Press / Profimedia

"Stanje pripravnosti je na visokoj razini, odmah poslije raketiranja dignuli su se borbeni helikopteri iznad grada, ali već smo drugi dan malo smirila situacija. Bilo je napeto, Iran je prijetio da će gađati Dubai i Saudijsku Arabiju. Doduše, poslije ubojstva Sulejmanija dalo se naslutiti da će se dogoditi reakcija. Rekli su nam to predstavnici tajnih službi u našem klubu. Inače, u gradu se živi normalno zato što je Erbil u dijelu Iraka koji je potpuno zaštićen, ni ISIL tu nije mogao ništa učiniti, Kurdistan je država u državi. Dosta smo udaljeni od žarišta sukoba. Život je u Erbilu odličan, u njemu živi milijun stranaca, postoje njemačke, talijanske i engleske škole", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo