HRVATSKI TRENER JE ISTINSKI HIT: / 'Ovo je možda rezultat za povijest, ali tek je prosinac, trofeji se ne dijele sada'

Image
Foto: AFP

Momčad mu igra izrazito napadački i atraktivan nogomet, postigla je u 19 kola čak 46 pogodaka i ima gol-razliku +29.

18.12.2017.
19:59
AFP
VOYO logo

Hrvatski stručnjak Ivan Leko (39) pravi je trenerski hit u Belgiji nakon što je njegov Club Brugge u velikom derbiju deklasirao aktualnog prvaka Anderlecht s 5-0. Najveća je to domaća pobjeda Bruggea protiv Anderlechta u povijesti, a njome su Lekini nogometaši na vrhu ljestvice pobjegli najbližem pratitelju Charleroiju na velikih osam bofova prednosti.

Leko je samostalno vodio Oud-Heverlee Leuven i Sint-Truiden, bio je i pomoćnik Igoru Tudoru u PAOK-u, a pravu je priliku napokon dočekao ljetos kada je dobio poziv iz Club Bruggea, 14-erostrukog belgijskog prvaka i kluba u kojem je proveo dio igračke karijere. Leko je u ruke dobio prilično mladu momčad s kojom je ubrzo počeo raditi čuda. Momčad mu igra izrazito napadački i atraktivan nogomet, postigla je u 19 kola čak 46 pogodaka i ima gol-razliku +29.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IVAN LEKO OSRAMOTIO SLAVNI ANDERLECHT: /

Aktualni prvak pao pred hrvatskim stručnjakom

Image
IVAN LEKO OSRAMOTIO SLAVNI ANDERLECHT: /

Aktualni prvak pao pred hrvatskim stručnjakom

'Vidio sam momčad punu energije i strasti'

"Jasno je da me pobjeda 5-0 veseli, ali još važnije je da sam kod svoje momčadi od prve sekunde vidio odlučnost da igra naš nogomet, s puno rizika i dominacije. Vidio sam momčad punu energije i strasti, to je pravi DNK Club Bruggea. Ovaj je možda povijesni rezultat, ali odmah se moramo usredotočiti na srijedu i novu utakmicu", skromno je poručio Leko u izjavi za klupsku stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednost od čak 13 bodova u odnosu na Anderlecht kod njega ne izaziva nikakvu euforiju.

"Uz ovaj sustav natjecanja (bodovi se prepolavljaju uoči doigravanja, op. a.), u tri kola se možete slomiti. Imamo dvije misije: igrati bolje u sljedećoj utakmici i pobijediti u sljedećoj utakmici. Radimo dobar posao, ali ostalo je još puno do kraja sezone. Tek je prosinac, a to nije mjesec u kojem se dijele trofeji", dodao je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo