NE MISLE IH UKLONITI / Mađari donijeli sramotnu odluku i zgrozili javnost: 'Dozvolit ćemo zastave Velike Mađarske'

Image

Hrvatski nogometni savez oštro je osudio zastave Velike Mađarske i rekao kako njima nema mjestu na stadionima

23.3.2023.
16:35
VOYO logo

UEFA je zabranila mađarskim navijačima zastavu i znakovlje Velike Mađarske, nekadašnje državne tvorevine koja je, uz Mađarsku, obuhvaćala dijelove Austrije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Slovačke, Rumunjske i Ukrajine. No mađarski nogometni savez tvrdi da im europska nogometna organizacija nema pravo zabraniti da nose te simbole na utakmice te da će ih njihovi navijači, ako žele, smjeti i dalje isticati.

"Radi se o povijesnoj karti Mađarske koja je jednostavno pogrešno interpretirana. Postoje nesigurnosti i nesporazumi oko tih simbola, a za sve su krivi mediji. Zbog toga osjećamo da je potrebno ponoviti naše objašnjenje. Odluku o nošenju tih zastava donosi naš savez, koji će ih dozvoliti na stadionima u sljedeće dvije utakmice. Rumunjski nogometni savez očito je pogrešno interpretirao te simbole i zbog toga napao mađarski savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavljamo se boriti protiv svih oblika rasizma i diskriminacije, ali zastave ćemo dozvoliti i zbog toga ne bismo trebali biti optuženi za rasizam ili isključivost", navodi mađarski nogometni savez u priopćenju. UEFA je, podsjetimo, najavila da će Mađare kazniti ako budu nosili znakovlje Velike Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo