HRVATSKI NOGOMETAŠ PORUČUJE IZ BELGIJE: / 'Dinamo nije ovako izgledao od vremena Mamića, može do pobjede kod Anderlechta'

Image
Foto: AFP

'Puno sam gledao Anderlecht, poznajem ih i doista ne vidim načina na koji bi oni mogli do pobjede'

4.10.2018.
11:04
AFP
VOYO logo

Nije se Franko Andrijašević po odlasku iz Rijeke u belgijski Gent, premda je ondje stigao u statusu najvećeg klupskog transfera ikad, uspio igrački nametnuti i izglednim se čini njegov odlazak iz Istočne Flandrije. Minutaža koju dobiva pristiže mu na kapaljku pa i ne čudi njegov stav o promjeni sredine već u nadolazećem prijelaznom roku.

"Ovdje više ništa nije kao prije, od mog dolaska su se promijenili trener, sportski direktor, pa i skauti koji su me željeli u Gentu, tako da je sada sve potpuno drugačije. Radim i treniram maksimalno, ali igram vrlo malo. Meni je to sve još nekako nejasno, jednostavno ne mogu shvatiti neke stvari. Ja ovdje nisam dobio pravu priliku, u godinu i pol dana vjerojatno nisam odigrao niti dvije utakmice u nizu na svojoj poziciji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ne mogu shvatiti, samo bih volio da sam dobio pravu priliku. Zar nije logično da igraču kojeg ste toliko platite date šest-sedam utakmica u nizu, pa onda vidite i procijenite ima li tu kvalitetu ili nema? Ja nisam dobio taj kontinuitet, nešto sam malo igrao prošle sezone, ali niti na mojoj pravoj poziciji", priča Andrijašević u razgovoru za Goal svjestan da ga je odluka u Belgiju vjerojatno koštala i mjesta u reprezentaciji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je ispred Anderlechta

"Nije mi svejedno, nekako vjerujem da je sve moglo biti drugačije. Iskreno, vjerujem da bih puno više i puno češće bio u reprezentaciji da je Zlatko Dalić ranije došao za izbornika. Naravno, sada se reprezentaciji ne mogu niti želim nadati, samo mi je žao što Dalić nije ranije stigao na izborničku klupu. Mislim kako sam prije dvije sezone stvarno dobro igrao u Rijeci, moguće da bih skupio još koji nastup za reprezentaciju."

Jasno, upoznat je s Anderlechtom i zbivanjima u klubu s kojim večeras s početkom u 18:55 sati Dinamo igra svoju drugu utakmicu u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je puno bolja i kvalitetnija momčad od Anderlechta, samo je pitanje s kakvim će gardom modri zaigrati u ovoj utakmici. Ako u ovaj dvoboj uđu maksimalno motivirani i bez ikakvog podcjenjivanja, onda ne bi trebali imati prevelikih problema. Kažem, ne da Anderlecht nije nepobjediv, već je Dinamo bolja momčad. Anderlecht ima puno problema, i trener se nešto zakačio s navijačima, situacija u klubu nije najbolja. Dinamo to može iskoristiti, budu li modri blizu razine na kojoj su bili protiv Fenerbahčea, kući će se vratiti s punim plijenom."

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Belgijanci bez pretjerane kvalitete

"Rekao bih da ova njihova momčad nema pretjeranu kvalitetu. Ovoga ljeta stiglo im je 15-ak novih igrača, vidim da već i Belgijanci pričaju kako su u klub uglavnom stigli nogometaši sumnjive kvalitete. Imaju dosta problema, ne igraju uvjerljivo, a ne prate ih niti rezultati. Gledao sam ih puno, poznajem ih i doista ne vidim načina na koji bi oni mogli danas do pobjede. Samo da Dinamo bude na svojoj razini."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrijašević napominje da se Anderlechtova igra bazira na probojima bokova i ubačajima kojima se traže visoki igrači u šesnaestercu suparnika, a napominje da im se šteta može napraviti kroz kontranapade. Nije impresioniran niti kvalitetom vezne linije belgijske momčadi, ali jest onima što je vidio od Dinama s potpisom Nenada Bjelice.

Bjelica radi sjajan posao

"Ono protiv Fenerbahčea je bilo sjajno. Gledajte, to je bio Fenerbahče, a Dinamo je odradio jednu fantastičnu utakmicu. Od prve minute se osjetila ruka trenera Nenada Bjelice, taj je čovjek stvarno od modrih napravio pravu momčad. Djeluju složno i kompaktno, vidi se da su odličan kolektiv, na terenu ginu jedni za druge."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je uvijek imao strašnu kvalitetu, barem za hrvatske pojmove, u svojim redovima. Tu su uvijek bili reprezentativci, pa i ovoga ljeta neki su igrači otišli i za 15-ak milijuna eura. Prije dvije godine Dinamo je u momčadi imao Soudanija, Sammira, Fernandesa..., sve su to bili vrhunski igrači, ali ovo je pravi kolektiv. A to je uvijek najbitnije, samo tako u nogometu možete do pravog uspjeha. Dinamo nije ovako izgledao od vremena Zorana Mamića", napominje Andrijašević i zaključuje uvjerenjem da Dinamo može do proljeća u Europi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proljeće u Europi

"Svakako. Rekao sam, Dinamo je jako, jako dobra momčad. Pobijedili su Fenerbahče, vjerujem da će i danas slaviti u Bruxellesu, a onda im slijede dvije utakmice sa Spartakom iz Trnave. Treba biti oprezan, i oni već imaju tri boda, sigurno nisu loša momčad, ali ako Dinamo nastavi igrati kao do sada, ne bi trebali imati problema s prolaskom skupine. Samo neka zadrže taj muški, fajterski gard, sve će onda doći na svoje."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo