IMA NADE, ALI... / Hrvatski klubovi ipak će igrati Europa ligu sljedeće sezone? Evo što se mora dogoditi i za koga Hajduk i Rijeka moraju navijati

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prvak HNL-a ide u kvalifikacije za Ligu prvaka, a ostala tri kluba, odnosno pobjednik Kupa i još dva najbolje plasirana kluba iz lige, idu u kvalifikacije za Konferencijsku ligu

18.3.2022.
13:22
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Iako se do prije nekoliko tjedana činilo nemogućim, Hrvatska bi sljedeće sezone ipak mogla imati predstavnika i u Ligi prvaka i u Europa ligi, kao i u Konferencijskoj ligi. Ključna stavka je da ruski nogometni klubovi ostanu suspendirani u Europi, a zbog rata u Ukrajini i teških sankcija kojima se ne nazire kraj, vjerojatno hoće.

U slučaju da ostane takav status s Rusima, pobjednik Hrvatskog kupa, što znači Hajduk ili Rijeka, igrat će u trećem kolu kvalifikacija za Europa ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija je trenutno takva, kako tvrdi profesor Tomislav Globan, da Hrvatima odgovara da Europa ligu osvoji bilo tko osim Frankfurta i Lyona, kao i da Konferencijsku ligu osvoji Marseille, PSG, Feyenoord ili Bodo/Glmit. Hrvatskoj treba da se jedan od osvajača tih natjecanja putem domaćeg prvenstva kvalificira u Ligu prvaka ili u bilo koju rundu Europa lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se ne ispuni niti jedan od ovih uvjeta i ako se ruskim klubovima skine suspenzija, Hrvati neće imati predstavnika u Europa ligi. Podsjetimo, prvak HNL-a ide u kvalifikacije za Ligu prvaka, a ostala tri kluba, odnosno pobjednik Kupa i još dva najbolje plasirana kluba iz lige, idu u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo