Hrvat vodi Veronu, momčad kojoj su na početku sezone mnogi predviđali ispadanje u Seriju B

Hrvatski trener Ivan Jurić briljira na klupi talijanskog prvoligaša Verone, koju je preuzeo u ljeto 2019., u trenutku kada je taj klub ušao iz Druge u Prvu ligu i mnogi su mu predviđali ispadanje iz najelitnijeg razreda.

Iako su im mnogi ove i prošle sezone predviđali borbu za opstanak u elitnom društvu talijanskog nogometa, to se nije dogodilo i Verona se nalazi daleko od dna. Jurićeva momčad nakon više od pola sezone na ljestvici drži devetu poziciju, a nedavno je i otkinula bodove aktualnom prvaku Juventusu.

'Ovi rezultati su abnormalni'

Jurić se nakon sjajnih rezultata s Veronom počeo spominjati u kontekstu preuzimanja nekog drugog , slavnijeg, kluba. Najviše se dovodio u vezu s Napolijem, Fiorentinom i Lazijom.

Nakon što su se pojavile te glasine talijanski nobvinari pitali su Jurića kakva je njegova budućnost u Veroni, a on je mnoge iznenadio odgovorom.

"Verona je daleko od ispadanja, ali nisam razgovarao s klubom o svojoj budućnosti. Ne znam što će se dogoditi niti kakvi su planovi. Ne znam, mogao bih čak i uzeti pauzu", rekao je Jurić. i dodao:

"Ova zadnja godina bila je vrlo teška za mene i moj stožer. Uvijek se moramo veseliti i nastaviti gurati. Još nismo razgovarali o situaciji."

"Mislim da su rezultati u posljednje dvije godine abnormalni, s obzirom na logiku da više ulaganja znači i bolje rezultate. Ovdje smo napravili sjajne stvari, a nisam ja ta koja bi pitao možemo li učiniti više. Jasno je što se mora učiniti. Moje ideje su uvijek bile jasne", poručio je.