HRVATSKA POBIJEDILA FINSKU! / Sjajni mladi Vatreni zgrabili tri boda na teškom gostovanju, Ljubičić i Sučić zabili za veliko slavlje

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nije od početka izgledalo da će Hrvatska ovako uvjerljivo pobijedili, ali uspjeli su do zaslužena tri boda doći odabranici Igora Bišćana

7.9.2021.
19:09
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija pobijedila je Finsku 2:0 u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. godine. Pogotke su za mlade Vatrene u finskom gradu Ouluu Luka Sučić (73'-11m) i Marin Ljubičić (87').

Dojam je jedino nakon sučevog posljednjeg zvižduka pokvario Mitrović, koji je ušao u naguravanje s finskim igračem Suhonenom, a onda su obojica zaradili crvene kartone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije od početka izgledalo da će Hrvatska ovako uvjerljivo pobijedili, imali su Finci na samom početku stopostotnu šansu koju je promašio Skytta. Valja napomenuti i da je tijekom cijele utakmice padala kiša i bilo je jako hladno, pa je momčad Igora Bišćana krenula poput dizelaša dok se nisu malo zagrijali po ovim nelakim uvjetima.

Uspostavila je Hrvatska do kraja prvog dijela kakvu-takvu kontrolu na terenu, a onda je u drugom dijelu stigla i do vodstva. Antonio Marin bio je jako opasan u napadu, a u 73. minuti iznudio je penal koji je kasnije sigurno realizirao Luka Sučić. Marin je, nažalost, morao napustiti igru zbog ozljede u tom duelu s Marhievom, a umjesto njega je ušao Bušnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EUFORIJA U SPLITU /

Usijana je atmosfera uoči utakmice: Slovenci ne znaju što ih večeras čeka na Poljudu; Popularni Kinez u transu

Image
EUFORIJA U SPLITU /

Usijana je atmosfera uoči utakmice: Slovenci ne znaju što ih večeras čeka na Poljudu; Popularni Kinez u transu

Finci nešto pokušali pa primili novi gol

Finski napadač Naatan Skytta mogao se proslaviti u ovoj utakmici, ali je i u 85. minuti sa 11-12 metara prebacio vrata.

Kazna je odmah stigla na drugoj strani u 87. minuti. Finski braniči nisu dobro reagirali na jednu visoku loptu oko peterca. Tihi je uspio odbiti glavom samo do 12-13 metara, gdje je loptu prihvatio Marin Ljubičić te lijevom nogom pogodio lijevi donji kut pokraj nemoćnog Sinisala za udvostručenje hrvatske prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najopasniji finski igrač Anssi Suhonen je u 89. minuti petom prebacio loptu preko glave i tako se riješio trojice čuvara, sjurio se s desne strane u kazneni prostor i sa 7-8 metara gađao bliži kut, ali je Pandur ponovno bio oprezan i dobro postavljen.

Na kraju utakmice, odmah po završnom zvužduku portugalskog suca, Suhonen se našao ponono u središtu pozornosti, ali ovoga puta iz krivih razloga. On i Josip Mitrović su ušli u konflikt iz kojeg su obojica izašli s crvenim kartonom pa neće biti na raspolaganju najmanje jednu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz prva dva nastupa Hrvatska je sakupila maksimalnih šest bodova s gol-razlikom 4:0. U sljedećem kvalifikacijskom ciklusu Bišćanovi izabranici će 8. listopada u Varaždinu ugostiti Norvešku, a 12. listopada gostovati u Azerbajdžanu. 

UŽIVO

Finska - Hrvatska 0:2

Finska: Sinisalo; Hamalainen, Tihi, Koski, Taurlainen - Mommo, Marhiev, Suhonen, Antman - Skytta, Olusanya

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Pandur; B. Šutalo, J. Šutalo, Krizmanić, Čolina - Sučić - Liber, Marin - Kačavenda, Šimić, Biuk

Kraj utakmice. Mitrović je ušao u naguravanje s finskim igračem Suhonenom nakon posljednjeg sučevog zvižduka, a onda su obojica zaradili crvene kartone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' Novi pogodak za Hrvatsku! Marin Ljubičić je zabio za 2:0 i to bi bilo to, kraj priče u Finskoj, nadamo se.

86' Evo nam nove zamjene. Ulazi Mitrović umjesto Sučića, a ulazi i Čuić umjesto Libera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Pokušavaju Finci nešto sad napraviti na našu postavljenu obranu, ali nema prolaza.

75' Ako ovako završi, jednako će za pobjedu kao i napadači biti zaslužan i stoper Boško Šutalo. Bivši igrač Osijeka stvarno ima nastup za pamćenje tu u Finskoj. Strašno čita igru, uvijek je na pravom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Vodi Hrvatska 1:0, gol je zabio Luka Sučić s bijele točke! Penal je iznudio Antonio Marin, koji je, nažalost, morao napustiti igru zbog ozljede u tom duelu, a umjesto njega je ušao Bušnja. Hrvatska vodi u Finskoj!

61' Dvostruka zamjena kod Hrvatske. Ulaze u igru Ljubičić i Pršir, a izašli su Biuk i Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' Dobro je krenula Hrvatska, Marin je pucao, a nakon njega od odbitka i Šimić. Gola još nema, ali izgledaju mladi Vatreni jako dobro na startu drugog dijela.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

42' Kačavenda se našao u novoj prilici, ali pucao je u finski blok. Odlična završnica prvog dijela za Hrvatsku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' Evo nam udarca Josipa Šutala nakon što je došao skroz naprijed. Pucao je u okvir gola, ali nije uspio zatresti mrežu.

30' Kačavenda je nervozan, svađa se sa sucima, protivnicima, a vjerojatno bi i s ljudima na tribinama da mu nešto dobace što mu se ne sviđa. Sudac mu je dao žuti karton u nadi da će se malo smiriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Definitivno se Hrvatska vratila u utakmicu i polako hvatamo konce u Finskoj. Domaćini su krenuli žestoko, no sad kao da su se lagano ispuhali.

16' Bila je ovo dobra akcija Hrvatske. Išao je ubačaj na prvu vratnicu, lopta je došla do Marina koji puca preko gola. Šteta za ovo, ali Hrvatska se budi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' Odmah žuti karton za našeg centarfora Roka Šimića. Morat će se suzdržati od ovakvih startova do kraja utakmice.

3' Puca Olusanya pored gola, Finci su jako opasni na samom početku. Nisu vremenski uvjeti baš idealni, kiša pada na sjeveru Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' Počelo je jako loše za nas, nakon velike greške u stopostotnoj se situaciji našao Skytta, ali je, srećom po nas, promašio cijeli gol.

1' Počela je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16:00 - Nakon pobjede 2;0 u Velikoj Gorici protiv Azerbajdžana na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. mlada hrvatska nogometna reprezentacija u utorak gostuje kod Finske, a vratar Ivor Pandur izjavio je da ih neće podcijeniti te da idu po tri boda.

 "Analiziramo ih, znamo da su tvrda ekipa i kod njih doma neće biti lako. No, znamo i da smo mi kvalitetnija momčad. Neće biti lako, ali ako ćemo odraditi sve što trener traži od nas vjerujem da ćemo napraviti pozitivan rezultat. Sigurno ih nećemo podcijeniti, idemo gore po tri boda i sa time bi bili na vrhu skupine. Moramo biti svi kompaktni, slušati zahtjeve trenera i sve će biti kako treba", kazao je golman Verone i hrvatske U-21 reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o atmosferi u ekipi, Pandur je kazao: "Puno je novih lica, pa je u početku bilo malo grča. Znali smo da nam treba pobjeda da bi se atmosfera opustila. Sada svi pričaju sa svima, zajedno smo na kavi i atmosfera je stvarno dobra, a svako novo okupljanje će nas još više zbližiti".   

Roko i Lukas - prijatelja dva

Jedan pogodak u pobjedi protiv Azerbajdžana postigao je i 17-godišnji napadač Roko Šimić

 "Da nema ovakve ekipe, u kojoj su svi profesionalci,  teško da bi zabio taj gol. Oni su najviše zaslužni za to", rekao je Šimić i dodao:

"Nevjerojatan je osjećaj nositi dres reprezentacije, a tu sam i sa najboljim prijateljem Lukasom Kačavendom, s njim je sve lakše. A i on se dobro snašao".

 Što očekuje od Finske i otkuda prijeti najveća opasnost. 

"To ćemo ostaviti da gledatelji vide. Mi ćemo ići jako i po pobjedu", napomenuo je Šimić, koji je ovog ljeta iz Lokomotive prešao u Red Bull Salzburg. 

"Fantastičan grad, fantastični ljudi i tamo se živi za nogomet. Mislim da je to pravi put za moj razvoj", izjavio je Šimić.  

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo