IZBORNIKOV JUBILEJ / Dalić protiv Slovenije vodi Hrvatsku 50. put. Znate li tko je najbolji strijelac u njegovoj eri i kome je najviše vjerovao?

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Reprezentaciju je preuzeo u listopadu 2017. godine, uoči posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

7.9.2021.
15:16
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 20 i 45 na Poljudu igra šesto kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Kataru 2022. godine i to protiv vrlo neugodne Slovenije od koje su Vatreni ranije u kvalifikacijama izgubili. Pobjeda bi bila velika stvar za Hrvatsku jer bi došli korak bliže plasmanu na Mundijal, no, ova će utakmica ujedno biti i vrlo posebna za izbornika Zlatka Dalića.

Naime, Dalić će protiv Slovenije voditi Hrvatsku jubilarni 50. put u karijeri. Reprezentaciju je preuzeo u listopadu 2017. godine, uoči posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Debitirao je pobjedom 2:0 i osigurao je play-off za SP. U doigravanju je nadigrao Grčku s ukupno 4:1, a ono što je napravio s Vatrenima u Rusiji ravno je čudu. Dogurao je do finala gdje je nažalost izgubio od Francuske, ali je donio kući srebrnu medalju i ispisao je povijest hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon SP-a počeo je provoditi smjenu generacija i svašta se u međuvremenu izdogađalo. Hrvatska nije bila baš najuspješnija u Ligi nacija, niti se proslavila na Euru 2020, a izbornik je do sada skupio u 49 utakmica, 24 pobjede, devet remija i 16 poraza, uz gol-razliku 84:73.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Najbolji strijelac - Perišić!

Njegova najuvjerljivija pobjeda bila je ona protiv Slovačke u gostima u kvalifikacijama za Euro kada su Vatreni slavili s 4:0 i mnogi će reći kako je to najbolja utakmica koju je Hrvatska odigrala pod Dalićem. Najgora je pak ona protiv Španjolske u Ligi nacija kada su Hrvati stradali sa 6:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalićevoj eri Hrvatska se dosta mučila s napadačima i izbornik nikako nije uspio pronaći svoju idealnu "devetku", pa je tako najbolji strijelac u njegovoj eri Ivan Perišić koji je zabio 14 golova. Iza Perišića je Andrej Kramarić koji je upisao tek devet golova, a slijedi Luka Modrić sa sedam.

Izbornik je u svojoj eri najviše vjerovao upravo Ivanu Perišiću koji je odigrao čak 46 utakmica, zatim je tu kapetan Luka Modrić s 42 odigrane i Domagoj Vida s 41 utakmicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić, eto, nije mogao poželjeti bolji jubilej. Igrat će na svom Poljudu, pred više od 20 tisuća navijača i to protiv rivala iz susjedstva, Slovenaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo