Sjajna utakmica Modrića, Hrvatska na +3 / Hrvatska na punom Maksimiru pobijedila Ukrajinu fantastičnim golom Kalinića

Image
Foto: Slavko Midžor/Pixsell

U sjajnoj maksimirskoj atmosferi Hrvatska je u srazu s Ukrajinom iskoristila priliku za bodovni bijeg na ljestvici pobijedivši 1:0 Ševčenkovu momčad

24.3.2017.
22:45
Slavko Midžor/Pixsell
VOYO logo
Image

Hrvatska prekrasnim pogotkom Nikole Kalinića svladala Ukrajinu

Image

Hrvatska prekrasnim pogotkom Nikole Kalinića svladala Ukrajinu

Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijskoj utakmici skupine I za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. godine svladala je u Zagrebu Ukrajinu sa 1-0 (1-0).

Strijelac jedinog gola bio je Nikola Kalinić u 38. minuti odlično se okrenuvši u kaznenom prostoru gostiju nakon lijepe kombinacije Modrića i Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 27.500 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Lahoz iz Španjolske.

U preostale dvije utakmice u našoj skupini Turska je u Antalyji svladala Finsku sa 2-0 dok je Island kao gost u Skadru svladao Kosovo sa 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na polovici kvalifikacija Hrvatska je vodeća u skupini sa 13 bodova, dok je Ukrajina treća s osam. Drugo mjesto zauzima Island sa 10 bodova, četvrta Turska ima osam, dok su na dnu Finska i Kosovo sa po jednim bodom.

Hrvatska će sljedeću kvalifikacijsku igrati 11. lipnja na gostovanju kod Islanda u Reykjaviku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica Hrvatska - Ukrajina bez incidenta na tribinama

Dvoboj reprezentacija Hrvatske i Ukrajine koji je u petak odigran na stadionu Maksimir u Zagrebu prošao je bez ijednog incidenta na tribinama na kojima je prema službenom podatku bilo 27.351 gledatelja.

Tijekom intoniranja Lijepe naše duž istočne tribine razvijen je transparent Domovini vjerni, a na posvuda je bilo postavljno na desetine hrvatskih zastava s imenima različitih gradova iz Hrvatske i inozemstva, ali bez ikakvih političkih ili diskriminirajućih poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači su tijekom svih 90 minuta bodrili hrvatske nogometaše uobičajenim povicima među kojima su dominirali "U boj, u boj" i "Zovi samo, zovi", ali bez uvredljivih povika.

Sve do 88. minute nije bilo ni uporabe pirotehinčkih sredstava, kako od hrvatskih, tako ni od ukrajinskih navijača koji su bili smješteni na južnoj tribini, a tada je puknula jedna petarda ispod sjeverne tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kako je temeljita priprema sigurnosnih službi, angažman više od 550 zaštitara i više od 500 policajaca dao rezultat te bi Hrvatski nogometni savez nakon dugo vremena mogao proći bez ikakvih sankcija zbog ponašanja navijača.

TIJEK UTAKMICE, rezultat 1:0, kraj utakmice

94. minuta: Utakmica je završila. Hrvatska je izdržala, mirno i kontrolirano došavši do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88. minuta: Kakva inteligencija Modrića! Ali Pjatov brani njegov udarac.

87. minuta: Izlazi strijelac Kalinić, ispraćen pljeskom navijača, u igri je Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81. minuta: Vida koncentriran na suparnički ubačaj. 

78. minuta: Iz slobodnog udarca Ukrajina prijeti, ali Subašić je siguran. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72. minuta: Modrić, koji večeras igra 96. utakmicu za reprezentaciju, oduzima još jednu loptu. Velika partija hrvatskog kapetana.

70. minuta: Hrvatska i dalje opasnija, Ukrajina bez napadačkih rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60. minuta: Kalinić je strahovito opasan za suparničku obranu. Sudjelovao je u akciji koju Mandžukić završava udarcem glavom u vratara Pjatova.

58. minuta: Nekoliko pokušaja Ukrajinaca, ali bez udarca u okvir. Hrvatska mirno i kontrolirano drži vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50. minuta: Bez značajnijih akcija u uvodnim minutama nastavka. 

45. minuta: Završilo je prvo poluvrijeme. Hrvatska ima zasluženo i vrijedno vodstvo. Modrić sjajan, Rakitić s krasnom asistencijom, Kalinić prekrasno realizirao priliku u 38. minuti za vodstvo. Maksimir je sve glasniji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38. minuta, 1:0: Luka Modrić još jednom mudro osvaja loptu, pronalazi Rakitića, koji majstorski petom prosljeđuje Kaliniću, a ovaj prima loptu, okreće se i prekrasno pogađa. Vodstvo Hrvatske!

34. minuta: Odbila se loptu Rakitiću na nogu. Ali hrvatski igrač ne pogađa precizno lijevom nogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30. minuta: Primjetne su nesigurnosti u hrvatskoj obrani. Ali pogodaka još nema.

24. minuta: Opasno pred hrvatskim golom. Subašić krivo procjenjuje ubačaj iz kornera, no ukrajinski pokušaj zaustavlja suparnička obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22. minuta: Novi hrvatski pokušaji. Brozović ubacuje, odbija ukrajinska obrana, ali samo do Rakitića, koji ipak ne uspijeva dobro zahvatiti loptu.

18. minuta: Ohrabrili su se Ukrajinci u napadu. Fantastično puca Jarmolenko, ali u svom stilu sjajno brani Subašić. Odbijala se lopta, ali hrvatska obrana blokira nove pokušaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15. minuta: Mario Mandžukić krade loptu, juri prema suparničkom golu, ali pogađa vratnicu. Već u sljedećem napadu Kalinić glavom gađa preko gola.

8. minuta: Hrvatska drži loptu, ali opasnu polukontru imali su Ukrajinci. Na sreću, nitko nije uspio uputiti udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJAVA

Ispunjeni Maksimir, nakon čak dvije godine, ugošćuje nacionalnu reprezentaciju. Sraz s Ukrajinom od prijelomne je važnosti za rasplet kvalifikacijske skupine, u kojoj Hrvatska i Ukrajina drže prve dvije pozicije. 

Bez Perišića, Ćorluke i Vrsaljka, ali sa standardno jakim napadačkim arsenalom, Hrvatska pobjedom može pobjedom nad Ševčenkovom Ukrajinom osigurati mirnu plovidbu u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte kako izgleda Maksimir iz zraka u ovim trenucima:

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo