PROBLEMI ZA VATRENE / Hrvatska odustala od luksuznog od kampa u Škotskoj, stigle i nove informacije oko Lovrena. Poznato koliko će pauzirati

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Zbog rigoroznih pravila odlučili su se za promjene

29.5.2021.
18:56
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija odustaje od kampa u škotskom St. Andrews. Razlog su restrikcije vezane za koronavirus koje su na snazi u toj zemlji. Naime, ako se jedan član reprezentacije ili delegacije zarazi, svi bi morali u karantenu. Češka također nije pristala na takve uvjete i oni će iz svoje zemlje, točnije Praga, putovati na utakmice.

Image
U OVOM BAJKOVITOM RESORTU BIT ĆE SMJEŠTENI VATRENI: /

Tyger Woods, Messi i Ronaldinho boravili su ovdje

Image
U OVOM BAJKOVITOM RESORTU BIT ĆE SMJEŠTENI VATRENI: /

Tyger Woods, Messi i Ronaldinho boravili su ovdje

Nogometni savezi i UEFA bili su upoznati s kontroverznim pravilima, ali su se nadali da će se boljom epidemiološkom slikom u Europi to promijeniti. No Škotska je i dalje ustrajna, za razliku od nekih drugih dijelova Velike Britanije poput Engleske gdje su mjere puno blaže. Hoće li se za ovu opciju odlučiti HNS ili će pronaći novu bazu negdje u Engleskoj ostaje vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže novu lokaciju

"Pronaći ćemo takvu lokaciju da ako budemo imali nekog zaraženog igrača, ne moramo svi u karantenu. Uskoro ćemo donijeti i objaviti odluku o kampu", rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su, inače, na Euru boraviti u bajkovitom Fairmontu nedaleko od St. Andrews-a. Poznat je po nepreglednim golf-igralištima na kojima su nastupali najveći svjetski golferi (Tiger Woods i Rory McIlroy), a hotel ima brojne sadržaje za relaksaciju gostiju; zatvoreni bazen, stolni nogomet, stolni tenis, biljar. Također, u Fairmontu su znali, tijekom povijesti, boraviti mnogi uglednici svjetskog nogometa. Messi s Barcelonom pripremao se u bajkovitom Fairmontu, Ronaldinho je tada igrao još za Barcelonu, zatim Manchester City, Everton, škotska ragbijaška reprezentacija, a veliki Alex Ferguson znao je u St. Andrews dovesti i Manchester United, na relaksacijske treninge i team buildinge uz partije golfa.

Što je s Lovrenom?

U međuvremenu, stigle su nove informacija vezane za Dejana Lovrena. Kako javlja SN, pojavio na treningu u subotu u 18 sati, malo se istezao, ali nije mogao potrčati. Prema procjenama stručnog liječničkog kadra, Lovren bi trebao mirovati 2-3 tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 O njegovom je zdravstvenom stanju govorio liječnik dr. Saša Janković.

"Lovren ima ozljedu medijalnog kolateralnog ligamenta lijevog koljena. Imao je takvu ozljedu prije pet tjedana u svom matičnom klubu, obavio je terapiju i izliječio je, a ozljeda mu se na treningu ponovila. Istu smo večer napravili magnetsku rezonancu, koja je pokazala obnovu ozljede. Trenutačno provodimo terapiju i kroz nekoliko dana vidjet ćemo kako napredujemo te odlučiti što ćemo dalje", rekao je za HNS-ovu stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo