'Hrvatska ne smije otići kući s pozitivnim rezultatom!'

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vincente del Bosque dao je intervju za turski portal Milliyet.com.tr.

24.10.2011.
20:15
VOYO logo

Španjolski trener Vincente del Bosque je u sezoni 2004./2005. vodio Beşiktaş, a u intervjuu za turski portal komentirao je šanse turske reprezentacije u utakmici protiv Hrvatske s kojom će se sučeliti 11. i 15. studenog.

"Obje reprezentacije su podjednake, teško je procijeniti tko je u prednosti. Prva utakmica vrlo je bitna jer Turska igra pred domaćom publikom i tu treba napraviti što bolji rezultat. Hrvatska ne smije otići iz Istanbula s pozitivnim rezultatom, inače bi Turska mogla izgubiti plasman na EURO", rekao je Španjolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Del Bosque je komentirao i izbornika Bilića te šokantnu utakmicu između Hrvatske i Turske na posljednjem EURO-u. "Hrvatska ima vrlo mladu reprezentaciju, s puno odličnih igrača. Mislim da je Slaven Bilić jedan od najperspektivnijih trenera u Europi. Gledao sam utakmicu između Turske i Hrvatske 2008. i vjerujte mi, proživio sam pravu dramu", kaže Del Bosque.

Izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza, u kojem su glavni tajnik Zorislav Srebrić, član Stručnog stožera Aljoša Asanović i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, boravi u Istanbulu gdje dogovaraju potankosti u vezi s organizacijom utakmice Turska – Hrvatska. Najvažnija je vijest da je travnjak na Türk Telekom Areni, stadionu Galatasaraya, na kojem će se igrati utakmica, u lošem stanju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stadion je prekrasan, a travnjak je loš! Međutim, Turci nas uvjeravaju da će do utakmice poboljšati teren promjenom nekoliko travnatih ploha. Nije, naime, teren neravan nego je trava prorijeđena, vjerojatno od čestog korištenja", kaže Srebrić. Koliko će ulaznica Hrvatska dobiti, ima pravo na pet posto od kapaciteta stadiona, dakle na 2600 ulaznica? "Prema trenutačnoj potražnji, bit će oko tisuću naših navijača, a toliko ćemo ulaznica i dobiti od Turaka. Pokaže li se potreba za više ulaznica, Turci će nam izaći u susret. Inače, cijene ulaznica bit će od 20 do 80 eura, a moći će se kupiti samo sistemom vaučera, na dan utakmice neće se moći kupiti ulaznica u Istanbulu", rekao je Srebrić, dodavši da će u utorak odlučiti u kojem će hotelu Hrvatska biti smještena.

Vezani članci:

arti-201110210956006 arti-201110200557006 arti-201110190608006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo