PAKLENI ŽDRIJEB / Hrvatska može igrati sa Srbijom na Svjetskom prvenstvu. Evo u kakvoj brutalnoj skupini mogu završiti Vatreni

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska, ako završi u drugoj jakosnoj skupini neće moći izvući velikane poput Njemačke, Danske, Urugvaja, Švicarske, Nizozemske

10.2.2022.
17:13
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija zadržala je 15. mjesto na prvoj ovogodišnjoj ljestvici FIFA-e, isto koje je zauzimala i na posljednjoj objavljenoj na kraju 2021. godine.

Prvo mjesto i dalje zauzima Belgija ispred Brazila i Francuske, a jedina promjena u prvih 10 dogodila se na četvrtoj i petoj poziciji na kojima su Argentina i Engleska zamijenile mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim treće Francuske, preostala dva suparnika Vatrenih u skorašnjoj Ligi nacija drže deveto mjesto (Danska), odnosno 30. mjesto (Austrija).

Novi afrički prvak Senegal popravio je plasman za dvije poziciji te je sada 18. reprezentacija po FIFA-inoj ljestvici, dok je finalist Egipat skočio za 11. pozicija, sa 45. na 34. Zanimljivo je kako je Srbija sada utvrđena na 25. mjestu ljestvice što znači da ide u treću jakosnu skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini sa Srbijom?

Vatreni su dogovorili pripremne oglede sa Slovenijom i Bugarskom, i sve što trebaju u te dvije utakmice jest upisati jedan remi kako bi zadržale poziciju koja vodi u drugu jakosnu skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska, ako završi u drugoj jakosnoj skupini neće moći izvući velikane poput Njemačke, Danske, Urugvaja, Švicarske, Nizozemske, ali svejedno će morati igrati proti nekog iz prve jakosne, a tamo se nalaze, Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska, Italija ili Španjolska.

No, isto tako u skupini na SP-u Vatreni bi mogli izvući i Srbiju, koja je u trećem šeširu, dakle Hrvatska lako može završiti u "skupini smrti" s recimo Brazilom, Srbijom i, recimo, Nigerijom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb skupina za SP u Kataru održat će se 1. travnja 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo