HRVATSKA JE POKAZALA DA MOŽE DALEKO: / Ako želi da vatreni stroj nastavi mljeti Dalić mora učiniti samo jednu stvar!

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Pobjednički mentalitet treba čuvati, a Hrvatska ga je zasad pokazala

25.6.2018.
8:04
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska pobjeda protiv Argentine i danas je, dva dana nakon utakmice, jedna od glavnih tema razgovora vezanih uz Svjetsko prvenstvo. Izabranici Zlatka Dalića svojom su sjajnom partijom sva svjetla reflektora usmjerili na sebe, a mnogi sportski stručnjaci požurili su pohvaliti Vatrene i istaknuti kako su se prometnuli u jedne od favorita natjecanja.

Riječ stručnjaka

VAHA HALILHODŽIĆ ZA NET.HR: ‘Hrvatska je jedan od favorita za naslov prvaka. Niti jedna reprezentacija na prvenstvu nije pokazala više’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VAHA HALILHODŽIĆ ZA NET.HR: /

'Hrvatska je jedan od favorita za naslov prvaka. Niti jedna reprezentacija na prvenstvu nije pokazala više'

Image
VAHA HALILHODŽIĆ ZA NET.HR: /

'Hrvatska je jedan od favorita za naslov prvaka. Niti jedna reprezentacija na prvenstvu nije pokazala više'

Vahid Halilhodžić je za Net.hr komentirao pobjedu Hrvatske i rekao kako niti jedna reprezentacija na prvenstvu nije pokazala više od Hrvatske, a Ilija Lončarević je izrazio strah od gubitka natjecateljskog ritma zbog izvjesnog odmaranja igrača u utakmici protiv Islanda. I zbilja, kada priču o Hrvatskoj u Rusiji idemo sažeti na jednu rečenicu, ne može idealnije od ovoga. Ali ova situacija ipak zahtjeva malo više od jedne rečenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina je, nitko nije više pokazao

Vatreni se zbilja mogu pohvaliti da nitko nije u dvije odigrane utakmice pokazao više od njih, Meksiko je bio blizu, ali dominacija kakvu je Hrvatska prezentirala protiv Nigerije i Argentine ipak ostaje stepenicu iznad. Dok veliki favoriti poput Brazila i Njemačke muku muče sa svojim protivnicima, Modrić i društvo imaju pet zabijenih i nula primljenih golova uz velikih 6 bodova na kontu i siguran drugi krug.

Taktički je sve jasno

Što se taktičkog aspekta tih utakmica tiče o tome smo već pisali, Dalić je pokazao da zna detektirati protivničke mane te postaviti igru koja će ih do kraja prokazati i usmjeriti vodu na hrvatski mlin i ako nastavi s jednakom razinom pripreme utakmica, a reprezentativci nastave igrati na ovako visokoj razini problema s plasmanom u četvrfinale neće biti. A onda je sve moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogled u budućnost

Međutim, kada se sve što je bilo stavi na stranu i pogleda prema naprijed na dvije nadolazeće utakmice jasno je kako će najbitnije biti nogometaše održati dovoljno svježima za susret u osmini finala, ali pod uvjetom da se izbjegne situacija u kojoj bi ključni igrači mogli ispasti iz natjecateljskog ritma. U prošlosti je Hrvatska u situacijama kada je imala luksuz kakav sada ima nekoliko puta znala zbog utakmice odmora popusti na psihološkom planu, ali i na samom igračkom pa se to osvetilo u rezultatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učini pravu stvar

Sve što Dalić mora napraviti da bi Hrvatska nastavila u ovom ritmu je da odradi prikladnu rotaciju u kojoj će protiv Islanda odmoriti nogometaše kojima prijeti suspenzija zbog kartona i one bez prave zamjene na svojoj poziciji kako bi ih sigurno mogao imati na raspolaganju u osmini finala. Ukoliko se to dogodi, a uvjereni smo da hoće, izbjeći će se jedina realna opasnost za Hrvatsku koja se nalazi u njenom dvorištu. A za ono vani će se Modrić i društvo već nekako snaći.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo