slovaci veliki ispit / Hrvatska je kompletna! Sljedeće dvije utakmice mogle bi prelomiti kvalifikacije: 'Dobro su posloženi'

Slovačka je u ovom trenutku veliki ispit za Hrvatsku. Linije su desetkovane ili ozlijedama ili slabom minutažom

3.9.2019.
19:50
VOYO logo

Nakon rekuperacijskog treninga i okupljanja, izbornik Zlatko Dalić od danas na raspolaganju ima sve igrače koje će suprotstaviti Slovačkoj u petak. Posljednji su se priključili kapetan Modrić i najskuplji Hrvat prijelaznog roka, Ante Rebić. Sada kada je završio prijelazni rok, fokus se okreće teškom gostovanju u Trnavi.

S kapetanom Lukom Modrićem i novim milanistom Antom Rebićem hrvatska reprezentacija kompletirana je za kvalifikacijske utakmice protiv Slovačke i Azerbajdžana. Puno muka priuštio je prijelazni rok izborniku Daliću, ali od danas fokus je napokon samo na gostovanju u Trnavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Reprezentacija Slovačke je dobro posložena, reprezentacija koja voli igrati nogomet", kaže Tin Jedvaj.

"Imamo prema svima respekt jer mislim da bez toga je glupo ulazit u bilo koju utakmicu i isto što kažem, 100 posto koncentracija i to je jedino bitno", dodaje .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošarani sastav na pravom testu

Ipak, Slovačka je u ovom trenutku veliki ispit za Hrvatsku. Linije su desetkovane ili ozlijedama ili slabom minutažom. Vrata, koja će biti na testu, trenutno su možda i u rukama najraspoloženijeg. Dominik Livaković je ove sezone svega pet puta vadio loptu iz mreže, a inače po dobrom pamti Trnavu u kojoj je s Dinamom napravio veliki korak prema, kasnije dosanjanom, proljeću u Europi.

"Sigurno da nam je to bila jedna velika pobjeda za to europsko proljeće i nadam se da će nam i nakon ove utakmice isto biti jedna lijepa uspomena. Sigurno da bi volio da svatko od nas igra i brani u reprezentaciji i mislim, kako izbornik odluči ja sam tu uvijek i dat ću sve od sebe", jasno će Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska mora pokazati pravo lice na dva teška gostovanja. Slovačka je trenutno ispred Dalićevih izabranika s istim brojem bodova, a u slučaju pobjede otišla bi na 9 bodova kao i Mađarska, ali igrači uvjeravaju - vidjet ćete naše pravo lice. 

"Mislim da je atmosfera odlična kao i uvijek, mi dajemo sve od sebe da se pripremimo što bolje. Pogled na tablicu je takav kakav je. Mislim da u ove dvije utakmice možemo to svesti na ono što očekujemo, da opet budemo prvi i da mirnije uđemo u završetak kvalifikacija", kaže Jedvaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja Hrvatsku čekaju tri gostovanja i dvije domaće utakmice. Prošarani sastav na pravom je testu jer sljedeće dvije utakmice mogle bi prelomiti kvalifikacije.

"Novih šest bodova bi Hrvatskoj pomoglo, donijelo bi nam mir"

Reporter RTL-a Boris Jovičić javio se uživo u RTL Danas s najnovijim informacijama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trening je danas trajao sat i pol. Za Slovačku neće biti iznenađenja. Više-manje sve je poznato. Jedino pitanje je možda pitanje desnog beka, hoće li to biti Rebić ili Brekalo. Novih šest bodova bi Hrvatskoj pomoglo, donijelo bi nam mir u nastavku kvalifikacija", kazao je naš reporter.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo