HRVAT KOJI JE ODUŠEVIO NA ISLANDU OTKRIO: / 'Islanđani imaju posebno oružje s kojim žele iznenaditi Hrvatsku'

Image

Hrvatski nogometaš koji igra u prvoj islandskoj ligi za najveće iznenađenje sezone Víkingur Ólafsvík, Hrvoje Tokić (26), najavio je subotnji kvalifikacijski sraz 4.

11.11.2016.
7:20
VOYO logo

Na Islandu je već drugu sezonu. I kao takav dobro poznaje islandski nogomet koji je proteklih godina doživio veliku nogometnu ekspanziju.

HRVATSKI NOGOMETAŠ KOJI ZABIJA NA ISLANDU: ‘Svašta sam vidio u našem nogometu. I doživio…’

Islanđani žive za nogomet

"Ma oni sad žive za nogomet. Čitava nacija je u nekoj svojevrsnoj euforiji nakon rezultata na Euru u Francuskoj proteklog ljeta i plasmana u četvrtfinale turnira. To je bilo nešto uistinu nevjerojatno. Vladala je strašna euforija. Mislim da su svi stanovnici Islanda bili u Francuskoj. Nisam nikoga mogao vidjeti na ulicama. Ma ne, bilo je to nešto što će se još dugo pamtiti", objasnio nam je Hrvoje Tokić, nogometaš koji je ove sezone koja je na Islandu završila 1. listopada - oduševio. Bivši napadač Hrvatskog dragovoljca, Hajduka, Mosora, Croatije, Vinogradara, Zadra, Leobena, Cibalije, Aris Limassola i Dugopolja zabio je 9 pogodaka i sezonu završio kao ukupno treći strijelac prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, MARTIN BUREAU

'Oni se neće predati. Ipak su Vikinzi. Ali nas strašno poštuju'

Trenutno se nalazi u Zagrebu na odmoru, ali i dalje "osluškuje" vibracije koje dolaze s Islanda uoči subotnjeg sraza.

"Gledajte, oni nas strašno poštuju. Možda više nego ikoga. To vidim po sebi, po pričama s ljudima, po svemu. Jednostavno nam se dive. Ne samo u nogometu nego u svim sportovima. A posebno u nogometu. Kad su izvučene kvalifikacijske skupine za SP u Rusiji, Islanđani su bili oduševljeni što su dobili Hrvatsku. Bili su itekako sretni zbog toga. Ali isto tako i sami su dobro svjesni da je Hrvatska apsolutni favorit skupine. No, oni se neće predati. Ipak su Vikinzi. Ne boje se oni nikoga. To je jedan izuzetno ponosan narod s momčadskim duhom. Ali nas cijene. I to jako", kazao je Tokić i osvrnuo se na najjače segmente igre Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Izuzetni momčadski duh

"Kao što sam rekao, imaju taj izuzetni momčadski duh. Tu su oni najjači. Igraju čvrsto, samo trče, a mogu trčati to je strašno. Naša reprezentacija posebno mora biti oprezna kod izvođenja auta koje izvode s dalekometnom "artiljerijom". Znači, oni su toliko dobro usavršili to izvođenje auta da su im ta duga aut dodavanja postala adut u igri. Čak ni ta prva lopta nije tako opasna, ali druga, ona koja se odbije od glave Islanđana ili od protivničkog igrača, e tu će naša zadnja linija morati biti posebno opasna. Ćorluka će tu morati paziti. To im je posebno" oružje" s kojim će pokušati iznenaditi Hrvatsku. I nikad ne odustaju. U to sam se uvjerio sam. Oni nikad ne odustaju. Za njih nema poraza. Pogotovo sad kad su im porasle ambicije nakon Eura. No Hrvatska je ipak kvalitetnija momčad i mislim da će pobijediti".

Najviše se boje - Modrića

Islanđani se najviše boje genijalnosti oporavljenog Luke Modrića koji će predvoditi Hrvatsku u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka je vanserijski igrač. Ali smatram da je naša reprezentacija puno više od Modrića. Mi imamo stvarno kvalitetu na svim pozicijama. I trebali bi se plasirati na SP jer smo najkvalitetniji u grupi. Što se tiče ostalih u skupini, teško mi je išta prognozirati. Ja nakon Hrvatske navijam za Island. Htio bih da se plasiraju i na SP", daje do znanja Hrvoje koji se osvrnuo na sjajnu sezonu u Víkingur Ólafsvíku koji je sezonu završio na desetom mjestu s 21 osvojenim bodom nakon ukupno 22 . odigrana kola, dva više od Fylkira koji je, zajedno s Throtturom (14 bodova) ispao iz lige.

Image
Foto: AFP, PHILIPPE HUGUEN

"Zadovoljan sam ostvarenim. Jedno selo od 1000 stanovnika po prvi puta u povijesti uspjelo je ostati u prvoj ligi i tako natjerati islandske medije da pišu o klubu, a ne primjerice o prvaku Hafnarfjorduru, Stjarnanu ili Reykjaviku. Svi pišu i pičaju samo o nama. Kako smo uspijeli ostati u ligi. Što se tiče mene, zabio sam devet golova, na sebe usmjerio pozornost ostalih klubova i medija i imam nekih ponuda pa ćemo vidjeti. Sve u svemu, sretan sam", završio je Tokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo