DAN ZA PAMĆENJE / Izgubili utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, smrznuli se i završili na infuziji

Image
Foto: Profimedia

Trenutno su u tijeku kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Južnoj i Srednjoj Americi

3.2.2022.
13:30
Profimedia
VOYO logo

Tijekom pauze u ligama petica igraju se kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Amerikama.

SAD je u 11. kolu srednjoameričkih kvalifikacija svladala Honduras s uvjerljivih 3:0 i tako stigla do velikih bodova u borbi za put u Katar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Honduras je pak imao večer za pamćenje, ali u lošem smislu. Prvo ih je SAD isprašio pogocima McKennieja, Zimmermana i Pulišića, a nije im u korist išlo ni što su igrali u hladnoj Minnesoti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu navikli

Reprezentativci Hondurasa izgledali su potpuno izgubljeno na stadionu St.Paul u Minnesoti u kojoj je bilo čak -19. Da stvar bude gora, puhao je i jaki vjetar, a na takve uvjete igrači Hondurasa nisu navikli.

Već na poluvremenu je bilo jasno da ne mogu igrati po takvim uvjetima: Igru su napustili vratar Luis Lopez i napadač Romell Quioto nakon prvih 45 minuta. Razlog? Hipotermija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno mi je neshvatljivo da su dopustili da se utakmica odigra ovdje. U našoj zemlji je ovih dana 30 stupnjeva i ovo je za nas bilo mučenje, a ne nogomet. Svi naši igrači trebali su zdravstvenu pomoć nakon utakmice, a neki su završili na infuziji. Samo smo čekali da se sve što prije završi", rekao je izbornik Hondurasa Hernan Dario Gomez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova momčad je u 90 minuta igre uputila svega dva udarca prema vratima Amerikanaca, a lopta je bila u njihovom posjedu mizernih 28 posto vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci nemaju razumijevanja

S druge strane, izbornik SAD-a nije imao nimalo razumijevanja za igrače Hondurasa:

"Kad mi igramo u njihovim krajevima na 30 stupnjeva i 90 posto vlage moji igrači dehidriraju i imaju grčeve, pa se to tumači kao priroda naših kvalifikacija. Sad je ovo odjednom problem. Prošle dvije utakmice smo također igrali u hladnijim gradovima i nismo se željeli seliti u toplije krajeve zbog aklimatizacije i manje putovanja", poručio je Gregg Berhalter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SAD je ovom pobjedom gotovo osigurao put u Katar jer u posljednje tri utakmice potreban im je samo bod kako bi se plasirali na Svjetsko prvenstvo. Honduras je s pak s druge strane tablice; posljednji bez ikakvih šansi za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo