Zlatna koka /

Hoćemo li dobiti prvog Hrvata skupljeg od 100 milijuna eura: Vatreni pri vrhu CIES-ove liste najskupljih

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Mladi stoper igra nogomet života što je prepoznao i Međunarodni institut za sportske studije

8.6.2022.
14:01
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Švicarski CIES Football Observatory, internacionalni centar za sportske studije, objavio je listu najskupljih igrača na svijetu po pozicijama koje igraju.

Na vrhu cjelovite liste očekivano su se našli Kylian Mbappe, Vinicius Junior i Erling Haaland koji vrijede 206, 185 odnosno 153 milijuna eura po njihovoj procjeni. U top deset najskupljih dominiraju, također, napadači i veznjaci tako u tom elitnom društvu možemo pronaći Pedrija, Bellinghama, Fodena, de Jonga, Luisa Diaza, Rubena Diasa te Ferrnana Torresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što će ljubitelje nogometa najviše zanimati jeste lista najskupljih obrambenih igrača, jer se pri vrhu nje nalazi ime jednog Hrvata. Među stoperima neprikosnoven je Ruben Dias iz Manchester Cityja koji s gotovo 110 milijuna vrijednosti odskače od konkurencije, ali već na drugom mjestu smjestio se naš Joško Gvardiol koji je dobrim igrama u Leipzigu dosegnuo cijenu od 99.8 milijuna ostavivši iza sebe Edera Militaa iz Reala, Ronalda Arauja iz Barcelone i Dayota Upamecana iz Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posložimo li igrače po njihovim pozicijama i cijenama Gvardiol bi se našao u udarnoj postavi.

Ako se Gvardiolova karijera još neko vrijeme nastavi razvijati u smjeru u kojem ide posljednjih par sezona uskoro možemo očekivati i prvog Hrvata čiji će transfer težiti preko 100 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo