BIT ĆE SLAVLJA / HNS uvažio žalbu Hajduka, tribine ipak neće biti potpuno prazne zbog divljanja protiv Osijeka

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Zbog izgreda navijača na utakmici protiv Osijeka, Hajduk je kažnjen s novčanom i praznim Sjeverom

14.1.2022.
16:38
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Dobre vijesti za Hajduk na početku godine. Naime, komisija za žalbe HNS-a ublažila je žalbu splitskog kluba.

Prvotna odluka suca Alana Klakočera bila je da Hajduk kod kuće igra pred praznim tribinama, a sada je ona umanjena na prazan Sjever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što će Sjever biti prazan, Hajduk mora platiti 70 000 kuna. Hajduk se žalio na prvotnu odluku suca Klakočera, a mi vam odluku prenosimo u cijelosti:

'Djelomičnim prihvaćanjem žalbe HNK Hajduk š.d.d. Split, preinačava se Odluka Disciplinskog suca Hrvatski Telekom Prve lige, broj I. HNL-650/21 od 28.12.2021. u odluci o kazni u odnosu na prekršaj pod točkom B., na način da se HNK Hajduk š.d.d., temeljem čl. 88. Disciplinskog pravilnika HNS izriče kazna igranja 1 (jedne) – prve naredne prvenstvene utakmice Hrvatski Telekom Prve lige ili Hrvatskog nogometnog kupa na svom igralištu bez nazočnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna, tako da sada jedinstvena kazna glasi;

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • KAZNA IGRANJA 1 (JEDNE) - PRVE NAREDNE PRVENSTVENE UTAKMICE HRVATSKI TELEKOM PRVE LIGE ILI HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA NA SVOM IGRALIŠTU BEZ NAZOČNOSTI GLEDATELJA NA SJEVERNOJ TRIBINI GRADSKOG STADIONA POLJUD.
  • NOVČANA KAZNA U IZNOSU OD 70.000 KUNA.
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Kaos protiv Osijeka

Hajduku je stigla takva kazna zbog korištenja pirotehničkih sredstava i diskriminacijskih poruka s tribina tijekom utakmice Hajduk - Osijek. Tamošnja navijačka skupina, Torcida, na početku utakmice je bacala role papira, a potom su zapalili baklju, dimne bljeskalice, pirotehničku raketu i dimne kutije te vrijeđali suca u nekoliko navrata.

Odluka komisije za žalbe znači da će na utakmici protiv Slaven Belupa na Poljudu biti oko 10 500 ljudi. Bez Sjevera Poljud prima 26 596 ljudi, ali je kapacitet smanjen zbog epidemioloških mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo