Sramota, bezobrazluk, lakrdija... Zdravko Mamić 'pobijedio' maloljetnika

Robert Murić ovo ljeto neće napustiti Dinamo, odlučio je HNS koji je poništio njegov ugovor i tako spasio Zdravka Mamića i omogućio mu da ovo ljeto ipak zaradi nove milijune.

14.2.2014.
11:18
VOYO logo

Mladi nogometaš Dinama Robert Murić imao je već sve dogovoreno s nizozemskim Ajaxom. Ovo je ljeto trebao iz Dinama prijeći u redove amsterdamskog velikana i to bez odštete, pošto njegov profesionalni ugovor, kojeg je potpisao kao maloljetnik, po zakonu postaje ništavan onog trenutka kada igrač postane punoljetan.

No, u igru se umiješao HNS koji je poništio njegov profesionalni ugovor i to zbog pomalo smiješnih razloga. Naime, profesionalni ugovor poništen je zbog proceduralne pogreške i to po dva članka po Pravilniku o statusu po kojem maloljetni sportaš ne može potpisati ugovor bez supotpisa roditelja ili skrbnika (čl. 4 st. 5), te svaka stranica mora biti parafirana od strane igrača, zakonskog zastupnika i predstavnika kluba. Također, igrač je dužan potpisati ugovor pred nadležnim organom HNS-a (čl. 6 st. 2), doznaje portal Nogometplus.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako je naravno HNS ugovor proglasio nevažećim, a zbog raskida na snazi ostaje Murićev stipendijski ugovor koji je potpisan s Dinamom prije nekoliko godina i vrijedi do ljeta 2015. godine.

Naravno, ovim je činom HNS spriječio mladog nogometaša da ovo ljeto napusti Dinamo bez odštete, iako je imao sve dogovoreno s Ajaxom. Ako Nizozemci žele mladog Hrvata besplatno, mogu ga dobiti tek sljedeće ljeto, dok bi ovo ljeto trebali platiti odštetu i to višemilijunsku, jer teško je očekivati da će ga Zdravko Mamić pustiti bez milijuna koje očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo