HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ ODGOVORIO NA 10 ZAHTJEVA HAJDUKA: / Ali poprilično nekonkretno

Hrvatski nogometni savez je odgovorio na 10 zahtjeva koje je Hajduk uputio HNS-u. Ali poprilično nekonkretno.

15.5.2017.
23:17
PIXSELL

Iz krovne organizacije hrvatskog nogometa Dalmatinskom portalu poslan je dopis sljedećeg sadržaja.

"Hrvatski nogometni savez zaprimio je sa zadovoljstvom dopis HNK Hajduk koji sugerira da je splitski klub spreman prihvatiti stalne pozive HNS-a na dijalog i konstruktivni razgovor kao jedino rješenje svih izazova u hrvatskom nogometu. Otvoreni dijalog bez ultimatuma uz maksimalno poštivanje propisa i tijela Saveza jedini je i ispravan put za bilo koji klub ili pojedinca koji želi sudjelovati i doprinositi radu, razvoju i uspjesima hrvatskog nogometa.

'HNS za cilj ima dijalog i razgovor između klubova i drugih sudionika u nogometu'

Hrvatski nogometni savez redovito organizira skupove koji za cilj imaju upravo dijalog i razgovor između klubova i drugih sudionika u nogometu, kao što su sabori hrvatskog nogometa koji su izuzetno dobro prihvaćeni od svih klubova.

Na temelju odluke Izvršnog odbora koji je razmotrio prijedloge HNK Hajduk, nakon završetka natjecateljske sezone HNS će organizirati uobičajeni sastanak svih klubova Prve lige prema dnevnom redu koji će predložiti Savez, a na kojem će se raspravljati o natjecanju i drugim temama za koje klubovi pokažu interes, uključujući i one predložene od strane HNK Hajduk. Naime, svi prijedlozi koji su usmjereni prema boljitku hrvatskog nogometa su dobrodošli.

'Hajduk ovim dopisom pokazuje želju da sudjeluje u konstruktivnom radu'

Većina prijedloga koje je poslao HNK Hajduk regulirana je propisima HNS-a, a o njima su pozvani razgovarati svi klubovi Prve lige koji mogu svoje zajedničke ideje predložiti Izvršnom odboru Saveza koji je dobio mandat Skupštine Saveza donositi odluke o eventualnim promjenama takvih propisa.

Veseli nas što Hajduk ovim dopisom pokazuje želju da sudjeluje u konstruktivnom radu s devet drugih prvoligaša, s 1600 klubova u Hrvatskoj i svim tijelima Saveza koja su zadužena za natjecanja", stoji u odgovoru iz HNS-a.

Prije nekoliko dana, uoči derbija Rijeke i Hajduka na Rujevici, s Poljuda je u Hrvatski nogometni savez stigao popis od 10 zahtjeva kojima Hajduk traži poboljšanje stanja u hrvatskom nogometu, kao i poštenije natjecanje.

10 zahtjeva kojima Hajduk traži poboljšanje stanja u hrvatskom nogometu

1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u radu HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini)

2. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon implementacije odredbi Zakona o sportu

3. Vraćanje Udruge klubova 1. HNL kao voditelja natjecanja 1. HNL (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem)

4. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti uz samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije)

5. Ukidanje mogućnosti obnašanja više plaćenih dužnosti unutar tijela HNS-a

6. Transparentno definiranje uvjeta licenciranja i propozicija natjecanja najkasnije 12 mjeseci prije početka natjecateljske sezone

7. Ograničavanje maksimalnog broja posuđenih igrača među klubovima istog ranga natjecanja na 1 (jedan)

8. Profesionalni angažman stranog povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno 3 godine, zbog potrebe neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svoim razinama natjecanja)

9. Dozvoljavanje klubovima izuzeća do 2 (dva) suca u jednoj sezoni

10. Izrada i implementacija dugoročne 'Strategije razvoja hrvatskog nogometa' koja uključuje i ravnomjerno regionalno investiranje u infrastrukturu.


Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali