HNS OBJAVIO OZBILJNO UPOZORENJE NAVIJAČIMA: / Nikako nećete smjeti raditi ovo, a posebno jednu stvar vezanu za ulaznice

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez u ponedjeljak je na svom siteu objavio informacije za sve navijače koji stižu na Poljud

30.9.2019.
17:37
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2020. Viceprvaci svijeta prvo u Splitu igraju protiv Mađarske 10. listopada, a tri dana kasnije idu u goste Walesu u Cardiffu. Hrvatska se u Split vraća prvi put nakon 2015. i svastike na Poljudu, no na toj utakmici protiv Italije (1:1) 12. lipnja 2015. nije bilo navijača. Posljednji put Vatreni su nastupali pred navijačima na Poljudu 15. kolovoza 2012., kad se na tribinama okupilo svega oko 8000 ljudi koji su pratili poraz od Švicarske (2:4, poluvrijeme 1:2), odnosno izbornički debi na klupi VatrenihIgora Štimca.

Image
Image

03.06.2011., Poljud, Split - Kvalifikacijska utakmica za UEFA EURO 2012 izmedju reprezentacija Hrvatske i Gruzije. Kockaste tribine Poljuda. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Image
DALIĆ SE SUOČAVA S VEOMA OPASNIM PROBLEMOM: /

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih braniča mogao bi zaigrati za BiH

Stoga, ne čudi što su ulaznice za dvoboj na Poljudu protiv Mađarske rasprodane u rekordnom roku, u samo 24 sata. HNS je prodao 34 tisuće ulaznica. Hrvatski nogometni savez u ponedjeljak je na svom siteu objavio informacije za sve navijače koji stižu na Poljud, koje prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranje stadiona

Stadion Poljud bit će otvoren za navijače od 18:45 sati. Zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije.

Ulaznice

Na dan utakmice neće biti prodaje niti zamjene ulaznica za utakmicu Hrvatske i Mađarske. Podsjećamo da su ulaznice personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno Uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu s podacima na ulaznici bit će zapriječen ulaz na stadion te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca, a kako su sukladno zakonskim propisima u prekršaju napominjemo da mogu biti zadržani i predani policiji na nadležni prekršajni postupak.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

03.06.2011., Poljud, Split - Kvalifikacijska nogometna utakmica za EURO 2012, Hrvatska - Gruzija. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Svaka osoba prilikom ulaska na stadion pa do završetka utakmice mora posjedovati ulaznicu i koristiti sjedalo označeno na ulaznici. Sve osobe bez pravovaljane ulaznice kao i osobe zatečene u sektoru/dijelu stadiona za koji ne posjeduju pravovaljanu ulaznicu će zbog počinjenog prekršaja biti udaljene sa stadiona i predane policiji na nadležni prekršajni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informacije o prometu na dan utakmice

Na dan utakmice, u užoj zoni stadiona Poljud u ulici VIII. Mediteranskih igara, bit će uspostavljena privremena regulacija prometa, kojom će biti zabranjeno prometovanje motornih vozila, osim vozila s dozvolom, stanarima i korisnicima poslovnih objekata.

Pozivamo navijače da na utakmicu u neposrednu zonu stadiona dođu pješke ili javnim gradskim prijevozom. Na parkirališnim prostorima u užoj zoni stadiona Poljud će biti zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta osim za akreditirana vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fer, korektno i sportsko navijanje

Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih za Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano za neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Na stadion se neće moći unijeti kišobrani, veće torbe ili ruksaci, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara. Također neće biti moguć unos zastava ili transparenata dimenzija većih od 2,00 m x 1,00 m odnosno neprimjerenog sadržaja. Također, neće biti dozvoljeno postavljanje zastava ili transparenata na ograde ili druga mjesta stadiona Poljud na način da bi zaklanjao pogled s ili prema tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Poljud, Split -Kvalifikacijska nogometna utakmica za EURO 2012, Hrvatska - Gruzija.

Upotreba pirotehnike nije dozvoljena

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Ujedno koristimo priliku da vas obavijestimo da će policija sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

Upotreba pirotehnike nije dozvoljena te će se oni koji je budu upotrebljavali procesuirati sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo