Zbrka oko ulaznica za SP: 'Pojavilo se niz netočnih i lažnih informacija'

Zbog, kako ističu, niza nepotpunih i netočnih informacija objavljenih u medijima, Hrvatski nogometni savez izvijestio je o detaljima prodaje ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

2.4.2014.
12:43
VOYO logo

HNS podsjeća kako je imao pravo na osam posto prodajnog kapaciteta stadiona za svaku utakmicu, a navijači su se za ulaznice prijavljivali putem FIFA-inog portala za hrvatske navijače.

U situacijama gdje je broj prijava bio veći od dostupnog broja ulaznica, FIFA je putem ždrijeba (metodom slučajnog odabira) odabrala prijavljene kandidate koji su dobili pravo kupnje ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu kako se pojavilo niz nepotpunih, netočnih, ali i lažnih informacija kao i insinuacija. Tako navode kako su u procjenama broja ulaznica za hrvatske navijače, brojni mediji izračunavali osam posto od ukupnog kapaciteta stadiona. U stvarnosti, svaki savez dobiva pravo na osam posto prodajnog kapaciteta. Drugim riječima, radi se o kapacitetu stadiona nakon što se oduzme velik broj mjesta za predstavnike medija (što je posebno slučaj u utakmici otvaranja prvenstva) te još jedan dio kapaciteta iz sigurnosnih, 'hospitality' i drugih razloga, pojašnjavaju iz HNS-a.

Također, unutar tih osam posto nalazi se i 700 ulaznica koje svaki savez dobiva za svaku utakmicu, a namijenjene su kupnji članovima nogometne obitelji (igrači, stručni stožer, bivši reprezentativci, klubovi, županijski savezi i dr.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil - Hrvatska Ukupno (8%) - 4148 Kategorija I - 100 Kategorija II - 837 Kategorija III - 2511 Nogometna obitelj - 700

Kamerun - Hrvatska Ukupno (8%) - 2693 Kategorija I - 100 Kategorija II - 473 Kategorija III - 1420 Nogometna obitelj - 700

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Meksiko Ukupno (8%) - 2786 Kategorija I - 100 Kategorija II - 497 Kategorija III - 1489 Nogometna obitelj - 700

"Svaka ulaznica je personalizirana i kupuje se putem FIFA-e, uključujući 700 ulaznica rezerviranih za HNS, što znači da se uz svaku ulaznicu veže ime i prezime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez nije fizički podijelio niti je mogao podijeliti ijednu ulaznicu do sada. Ulaznice su, naime, tek u procesu tiska te ih FIFA počinje distribuirati početkom travnja. Vlasnici ulaznica dobit će ih poštom na osobnu adresu, a dio njih će ih moći preuzeti tek po dolasku u Brazil.

Organizaciju distribucije i prodaju ulaznica iz javne kvote namijenjene Hrvatskom nogometnom savezu organizira FIFA. HNS nema ni utjecaja niti uvida u rezultate FIFA-inog ždrijeba ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez ne može i nije prodavao ulaznice turističkim agencijama niti ulaznice mogu glasiti na bilo koju pravnu osobu.

Štoviše, od kada su FIFA i UEFA uveli sustav personalizacije ulaznica, Hrvatski nogometni savez sukladno postavljenim pravilima niti za jedno veliko natjecanje, uključujući FIFA Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014., nije prodao niti jednu ulaznicu bilo kojoj turističkoj agenciji", poručili su iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo