HNL /

Računica debitirao porazom: Lokomotiva preokrenula i razbila Šibenik na Kačavendin pogon

Image

Završila je prva utakmica ovog kola HNL-a

11.3.2022.
20:03
VOYO logo

U dvoboju 27. kola Prve HNL nogometaši Lokomotive su u gostima svladali Šibenik s 4-1 (0-1).

Strijelac za Šibenik bio je Eros Grezda (14), a za Lokomotivu Lukas Kačavenda (65, 77), Nikola Soldo (67) i Indrit Tuci (84).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je u Šibeniku došla do devete pobjede u sezoni, a Šibenik je doživio 15. poraz u prvijencu Deana Računice na klupi kluba sa Šubićevca. Šibenik je poveo i držao vodstvo sve do 65. minute, kada su primili prvi gol, a onda se njihova igra raspala.  

Šibenik je poveo već u 14. minuti golom povratnika u HNL Erosa Grezde, bivšega igrača Lokomotive. Antonio Marin je ubacio i pronašao u petercu potpuno samog Grezdu, koji je prsima primirio loptu, a onda je glavom poslao u mrežu u svom prvom nastupu za Šibenčane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je u nastavku imala dvije šanse Kulenovića i Tucija, no u 65. minuti stigli su do izjednačenja. Cipetić je ubacio daleko iz auta, a prvo Kulenović pa Soldo preniijeli su loptu do Lukasa Kačavende, koji se oslobodio čuvara i zakucao loptu u mrežu.   
Samo dvije minute kasnije zagrebački sastav je došao do preokreta. Pogodak je postigao Nikola Soldo, koji je ostao nečuvan u petercu što je šibenski vratar odbio loptu.
Nade domaćih u povratak su bitno splasnule nakon crvenog kartona Karla Perića u 71. minuti, a pobjedu gostiju osigurao je najbolji igrač utakmice Kačavenda u 77. minuti nakon što je vratar Rogić obranio udarac Cipetića, a na odbijancu je najbrži bio Kačavenda.

Šibenska agonija se produžila šest minuta prije kraja kada je za konačnih 4-1 pogodio Albanac Tuci nakon što obrana domaćih još jednom nije uspjela očistiti loptu iz svog peterca.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo