SVE ZANIMLJIVIJI HNL / Samo jedna utakmica proteklog kola je imala manje gledatelja nego Hajdukova

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Moramo priznati da je iznenađujuće da su čak tri utakmice ovoga kola bile posjećenije od Hajdukove.

19.2.2024.
12:18
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Iza nas je još jedno kolo 1. HNL, 23. po redu ove sezone. Vodeći trojac Rijeka, Hajduk i Dinamo su upisali pobjede i osvojili dodatne važne bodove u napetoj borbi za naslov, a imali su i glasnu podršku svojih navijača na tribinama.

Image
DOKAZAO VRIJEDNOST /

Neočekivani junak Dinama mogao bi biti spasitelj sezone i ključni igrač

Image
DOKAZAO VRIJEDNOST /

Neočekivani junak Dinama mogao bi biti spasitelj sezone i ključni igrač

Rijeka je s 4:0 bila uvjerljiva na Rujevici protiv Lokomotive, Hajduk je svladao Rudeš u Zagrebu, a Dinamo je s minimalnih 1:0 bio bolji od Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani su tako ostali vodeća momčad prvenstva s dva boda ispred Hajduka i šest ispred Dinama, no aktualni prvak i dalje ima utakmicu manje od svojih najvećih rivala.

Nadodajmo i to kako su snage ovo kolo odmjerili i Osijek i Gorica (3:0) te Slaven Belupo i Istra 1961 (1:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za vrijeme dok se na terenu vodi grčevita borba za naslov prvaka kakvu u domaćem prvenstvu nismo jako dugo vidjeli, proteklo kolo je bilo vrlo zanimljivo i po broju navijača na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je većinu ove sezone proveo kao vodeća momčad prvenstva stoga ne čudi da u Splitu vlada euforija već nekoliko mjeseci. Ta euforija je najbolje vidljiva na tribinama svake utakmice Hajduka, nebitno bila ona domaća ili gostujuća.

Torcida skinuta s trona

Poljud je već standardno za svaku utakmicu rasprodan ili gotovo rasprodan, a Bijelima ne manjka ni podrške u gostima pa su tako na utakmicama Istre i Hajduka na Aldo Drosini te Lokomotive i Hajduka na Kranjčevićevoj obarani rekordi posjećenosti tih stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istom stadionu u Zagrebu je Hajduk gostovao i proteklog vikenda kada je na suprotnoj strani stajao Rudeš, no iako je bilo više navijača nego na spomenutoj utakmici s Lokomotivom, to je bila tek četvrta najposjećenija utakmica ovoga kola.

Najviše navijača, njih 7.693 bilo je na Rujevici, a na Maksimiru tek nešto manje, 7.288, a na iznenađujućem trećem mjestu je utakmica u Osijeku koju je na Opus Areni pratilo 5.617 navijača. Na Kranjčevićevoj su se natiskalo 4.475 navijača, a samo je u Koprivnici na stadionu Ivan Kušek - Apaš bilo manje gledatelja, tek 513.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je Torcida ove sezone postavila standard u rušenju posjećenosti, kako na stadionima u Splitu tako i diljem Hrvatske, moramo priznati da je iznenađujuće da su čak tri utakmice ovoga kola bile posjećenije od Hajdukove.

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo