HENRY OTKRIO TEŠKE POČETKE KARIJERE: / 'Napucali bi loptu visoko preko ograde, a Trezeguet i ja smo morali po nju'

Image

"U bus sam sjeo tek kada bih dobio dozvolu", rekao je Henry

27.1.2018.
9:00
VOYO logo

Thierry Henry legenda je Arsenala i francuske reprezentacije. U dresu topnika odigrao je 377 utakmica, a pritom je zabio nevjerojatnih 288 golova. U razgovoru za The Guardian otkrio je svoje nogometne početke.

Po nečemu se izdvajao

Trudio se konstantno i davao sve od sebe, ali po nečemu se ipak izdvajao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam jako brz. Trebalo mi je deset prilika da zabijem jedan, ali opet - te sam prilike sam stvorio. Onda sam si rekao - "Nećeš stalno imati te prilike, moraš početi zabijati." Kako ne bi previše razmišljao pred golmanom, treba raditi na završnici tako da sve postane automatika i nema potrebe za razmišljanjem. Najgora stvar za napadača je kada ima vremena za razmišljanje", rekao je Henry.

'Sjeo sam tek kada sam dobio dozvolu'

Svoj nogometni put započeo je u dresu Monaca u kojem ga u početku nisu štedjeli. Neko je vrijeme igrao i na krilu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Monacu, kada nisam dobro nabacio loptu pred gol za Sonnya Andersona ili Mickaëla Madara, oni bu napucali visoko preko ograde La Turbije (Monacov trening centar). I pogodite tko je morao ići po nju - David Trezeguet i ja..."

"Kada sam bio mlad, u Monacovoj svlačionici nisu pisala imena na ormarićima. Čekao sam da se prvo svi profesionalci smjeste, a zatim bih pronašao svoje mjesto i sjeo. Kada smo putovali autobusom, dolazio sam dva sata ranije kako bih bio siguran da neću zakasniti. Tako sam čekao cijelo vrijeme, a sjeo sam tek kada sam dobio dozvolu", rekao je legendarni Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo