VIDEO: / Modrić s klupe gledao majstorije Ronalda i Benzeme

Kompletirano je 2. kolo Lige prvaka. U skupini B Arsenal je s 3:1 nadigrao Olympiakos, a Schalke i Montpellier su odigrali 2:2.

3.10.2012.
19:22
VOYO logo

Arsenal - Olympiakos 3:1 (Gervinho 42, Podolski 56, Ramsey 90+4 / Mitroglou 45+1)

Schalke - Montpellier 2:2 (Draxler 26, Huntelaar 53-11m / Ait-Fana 13, Camara 90)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica: 1. Arsenal 6 2. Schalke 4 3. Montpellier 1 4. Olympiakos 0 Arsenal je na Emiratesu ugostio grčki Olympiakos i slavio 3:1. Dugo je trebalo momčadi menadžera Arsenea Wengera da slomi otpor Grka, barem u prvih 45 minuta. Bjelokošćanin Gervinho zabio je u 42. s ruba šesnaesterca.

Činilo se da će Arsenal nakon toga, prije svega otići na predah s prednošću, a potom i dokrajčiti Olympiakos, ali gosti su imali drugačijih planova. U prvoj minuti sudačke nadoknade Mitroglou zabio je glavom. Otpor Grka u nastavku trajao je 11 minuta kada je poentirao Lukas Podolski, da bi u posljednjoj minuti Aaron Ramsey pogodio za konačnih 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici skupine igranoj u Gelsenkirchenu Schalke i Montpellier su podijelili bodove odigravši 2-2. Poveli su gosti u 13. minuti preko Karima Ait-Fana. Svega 13 minuta kasnije 19-godišnji Draxler izjednačio je na 1-1. U sedmoj minuti nastavka Draxler je izborio jedanaesterac i crveni karton Bocalyja, a najstrožu kaznu sigurno je realizirao Nizozemac Huntelaar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schalke je bio dominantan i imao nekoliko stopostotnih prilika za pogodak i nakon svih promašaja stigla kazna u liku Souleymanea Camare. U 90. je minuti savršenim udarcem iz okreta, s 20-ak metara, pogodio Senegalac za veliki bod francuskog prvaka.

Anderlecht - Malaga 0:3 (Eliseu 45+1, 63, Joaquin 56-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zenit - Milan 2:3 (Hulk 45+2, Širokov 49 / Emanuelson 13, El Shaarawy 16, Hubočan 75-ag)

Redoslijed: 1. Malaga 6 2. Milan 4 3. Anderlecht 1 4. Zenit 0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je najuvjerljivija momčad Lige prvaka nakon prva dva kola? Španjolska Malaga. Nakon 180 minuta ta momčad ima 6 bodova i razliku pogodaka 6:0.

Poslije domaćih 3:0 protiv Zenita, istovjetnu pobjedu je Malaga ostvarila u Bruxellesu kod Anderlechta. Poput super iskusne momčadi Malaga je djelomično prepustila Anderlechtu da diktira tempo, ali je isto tako bila krajnje opasna u protuudarima, koji su učestali nakon prvog postignutog pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=S9QLFhkpUqYaMijh

Nakon kornera pred odlazak na odmor na 25 metara je loptu dočekao Portugalac Pereira dos Santos Eliseu. Odapeo je punom snagom, a lopta je odsjela u rašlje domaćih vratiju. U nastavku je prvo Joaquin realizirao jedanaesterac u 56. minuti, a potom je samo sedam minuta kasnije opet Eliseu zabio za 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju dva uzdrmana kluba, slavio je Milan. Dva sretna pogotka i jednim majstorskim Stephanea El Shaarawyja iznenadio ruskog prvaka Zenita s 3:2, koji je, ruku na srce, bio bolja momčad. Osim strijelaca, junak Milanove pobjede bio je vratar Cristian Abbiati, koji je obranio nekoliko teških udaraca Zenitovih nogometaša.

Ajax - Real Madrid 1:4 (Moisander 56 / Ronaldo 42, 79, 81, Benzema 49)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City - Borussia D. 1:1 (Balotelli 90-11m/Reus 61)

Ljestvica 1. Real Madrid 6 2. Borussia D. 4 3. Manchester City 1 4. Ajax 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da Real i Ajax treći put zaredom igraju u skupini Lige prvaka. Ajax je ove srijede prekinuo jednu ružnu tradiciju, makar je opet uvjerljivo prizemljen od strane Madriđana. Naime, u prethodne četiri utakmice Ajax nije zabio Casillasu gol u međusobnih 360 minuta. Real je te utakmice dobivao sa 2:0, 4:0, te dva puta po 3:0.

Ovaj put je Ajax zabio, ali je to stvarno malo značilo u konačnici. Razbio ih je Cristiano Ronaldo koji je postigao hat-trick, te je time postao prvi suparnički igrač koji je na Amsterdam Areni postigao tri pogotka unutar jedne utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, događaj susreta je trenutak iz 48. minute kada je pogodak postigao Karim Benzema. Na asistenciju Kake je francuski nogometaš maestralno reagirao, te je škaricama rasparao domaću mrežu. Luka Modrić svih 90 minuta je odgledao s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Etihadu, Manchester City i Borussija iz Dortmunda su odigrali 1-1. Premda je postignut samo jedan pogodak s obje strane, igralo se izuzetno otvoreno s mnogo prilika. Kloppova je momčad dočekala pogodak nakon velike pogreške domaćeg igrača Rodwella. Marco Reus je ukrao loptu u toj 61. minuti, sjurio se prema Hartu i prevario ga za vodstvo gostiju.

Manchester City je izjednačio u 90. minuti golomMarija Balotellija iz penala, nakon što je rukom u svom šesnaestercu igrao Subotić. Ivan Perišić je kao i Modrić odgledao cijeli ogled s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo