VIDEO: / Ovo još nitko nije uspio napraviti osim Messija!

Barcelona je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Camp Nou svladala Manchester City s 2-1 te prošla u sljedeću fazu natjecanja. Messi je zabio prvi gol, a bio mu je to ukupno 67.

12.3.2014.
12:27
VOYO logo

Uzvratni dvoboj ponudio je zanimljivu utakmicu. Gosti iz Manchestera pokušali su od samog početka s ofenzivnom igrom, koliko im je to domaćin dopuštao, doći do rezultata koji bi ih vratio u igru (u prvoj utakmici su izgubili 2:0), ali je Barcelona u obrambenim zadacima bila vrlo oprezna i dobra. Domaćin, dakako, nije čuvao rezultat iz prvog dvoboja, tražio je pobjedu i u uzvratnoj utakmici do koje je na kraju zasluženo i stigao.

Šansi je bilo dosta s obje strane. Iz prvog poluvremena valja izdvojiti dvije situacije. Prvi u ranoj fazi utakmice, kada indisponirani francuski sudac Lannoy nije dosudio čisti penal za domaćine, nakon što je Lescott u svom kaznenom prostoru faulirao Lionela Messija. U 18. minuti, suci su neopravdano zbog zaleđa poništili gol Neymara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xavi i Neymar imali su krajem prvog dijela dvije solidne šanse, ali su i gosti mogli do vodstva, samo da je Nasri u 41. minuti, nakon što ga je odlično petom proigrao Silva, mogao poentirati, samo da je pucao malo bolje, a ne ravno u Valdesa.

Sergio Agüero imao je u prvom poluvremenu samo šest dodira s loptom, pa je umjesto njega u igru od početka drugog poluvremena u igru ušao Edin Džeko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lionel Messi u 51. minuti je odličnim prodorom izborio poziciju za udarac, ali je ljevicom pogodio vratnicu. Malo kasnije je Džeko odlično pucao glavom, ali je Valdes bio na visini zadatka.

http://videa.hu/player?v=TMF6Ibza6vUZqgmv

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 67. minuti, Barcelona je povela. Fabregas je odigrao dubinsku loptu prema Messiju, Lescott ju je nespretno zahvatio pa se Messi dokopao lopte i bez većih problema matirao Harta, te zabio svoj 8. gol ove sezone u Ligi prvaka. Ukupno mu je to bio 67. gol u karijeri u Ligi prvaka za Barcelonu, kojeg je zabio u 67. minuti susreta! Niti jedan igrač u povijesti ovog natjecanja nije toliko zabio za jedan klub.

U 78. minuti, gosti su ostali s igračem manje nakon drugog žutog kartona za Zabaletu. Tako je City u obje utakmice s Barcelonom dobio crveni karton. Zabaleta je dobio drugi žuti zbog prigovora, budući da vrlo loš sudac nije dosudio očigledni kazneni udarac za goste nakon prekršaja nad Džekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, i s igračem manje, City je uspio izjednačiti u 89. minuti. Edin Džeko je glavom prebacio loptu pred gol Valdesa gdje ju je iz blizine Vincent Kompany proslijedio u mrežu. Domaći nogometaši su reklamirali da je kapetan belgijske reprezentacije bio u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Barcelona je u prvoj minuti sudačke nadoknade ipak stigla do zaslužene pobjede. Andres Iniesta je u kaznenom prostoru gostiju s desne strane zaobišao Joea Harta, a onda je nesebično poslužio bolje postavljenog Danija Alvesa koji je pogodio za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo