HALILOVIĆU, ŠTO SI TO NAPRAVIO: / Dok ostalima raste cijena, hrvatski dragulj sve je jeftiniji i jeftiniji

Image
Foto: AFP, ODD ANDERSEN

Prema Transfermarktu, stranici koja se bavi procjenama vrijednosti nogometaša, Hrvati su na cijeni u talijanskoj Serie A.

15.10.2016.
11:00
AFP, ODD ANDERSEN
VOYO logo

Uz najskuplje Marija Mandžukića (18 milijuna), Marka Pjacu (18), Ivana Perišića (25), Nikolu Kalinića (14), Milana Badelja (10), Marcela Brozovića (18), ove jeseni porasla je vrijednost igrača koji nisu bili u prvom planu.

Posavcu se vrijednost utrostručila

Hrvoje Milić prešao je iz Hajduka u Fiorentinu i to mu je pravi potez. Njegova cijena se udvostručila, sad vrijedi dva milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Rog je nakon Dinama postao član Napolija, a vrijednost mu se sa šest narasla na osam milijuna.

Palermov vratar Josip Posavec utrostručio je svoju vrijednost. Njegove obrane postale su hit u Serie A, a vrijednost s 500 tisuća eura narasla na 1,5 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedvaj s 8 na 6,5

I dok Hrvati proživljavaju renesansu u Italiji, u Bundesligi stvari nisu tako svijetle. Cijena Bayerovog stopera Tina Jedvaja pala je s osam na šest i pol milijuna.

No, to je prava sitnica u odnosu na pad koji je doživio Alen Halilović. Njegov prelazak iz Sporting Gijona u HSV zasad je rezultirao smanjenjem vrijednosti igrača od deset na pet milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halilović drugi najlošiji

Više je na vrijednosti izgubio samo Ukrajinac Jevhen Konopljanka koji je u Schakle stigao iz Seville na posudbu. Od početka sezone "smanjio se" za sedam milijuna eura, vrijednost mu je s 25 milijuna pala na 18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo