Legendarni trener rekao veliku istinu o Dinamu

Vahid Halilhodžić opet je na burzi, u potrazi za novim angažmanom.

10.11.2014.
9:28
VOYO logo

U osam prvenstvenih kola, Vaha je upisao samo jedan poraz. Problem je bio u tome što je Trabzon imao tek jednu pobjedu i čak šest neodlučenih rezultata. No, bivši trener Dinama je jasan.

"Rezultati nemaju veze s rastankom. Bile bi dovoljne dvije ili tri uzastopne pobjede i Trabzonspor bi doskočio u top tri momčadi. Razišli smo se jer se moja i predsjednikova vizija nisu poklapale. Planirali smo ambiciozan projekt, trebalo je izgraditi šampionsku momčad, ali nisam dobio ono što sam tražio", rekao je Halilhodžić i dodatno pojasnio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, pritom mislim na igrače. Došlo je do nesuglasica i odlučio sam izaći iz igre. Čini mi se da neću dugo biti bez posla. Čim se vijest proširila, počeli su me zasipati ponudama."

Vaha je otkrio da ga iz Dinama još nisu zvali, iako bi vjerojatno očajni navijači hrvatskog prvaka rado vidjeli na klupi. Dok je on bio trener, Dinamo je imao igru, a i solidne rezultate. Debakli poput Salzburga njemu se nisu mogli dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam gledao Dinamove utakmice sa Salzburgom tako da ne mogu ocjenjivati. Europska liga nije Liga prvaka, ali je svejedno ozbiljan test trenerske i igračke kvalitete. Zoran je dugo u klubu, ima iskustva, a ima i stvarno dobru momčad. Rekao bih bitno bolju od one koju sam ja vodio", posebno je zanimljiva posljednja rečenica, koja govori puno o trenerskoj sposobnosti Zorana Mamića.

Halilhodžić, pak, je nahvalio Niku Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam s njim i uvjerio se da posjeduje znanje, prati trendove , ima autoritet i drskost da se nametne čak i igračima iz vodećih klubova. Mislim da će Kovač imati puno trenerskog uspjeha, baš kao i Hrvatska", zaključio je Vaha u razgovoru za Sportske novosti i za kraj se nakratko vratio na činjenicu da je zamalo izbacio Njemačku, svjetske prvake iz Brazila.

"Taj rezultat mi je dao novi imidž. Cijenjen sam, tražen sam, na stol su mi slijetale i takve ponude od kojih vas zaboli glava...?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo