Sretan rođendan... / Hajduku je danas 111. rođendan, a čestitka klubu osvanula i na glavnom zagrebačkom trgu!

Image
Foto: FB / @Hajdučke Vijesti

Na današnji dan prije 111 godina, oformio se splitski Hajduk. Danas će nogometaši Hajduka imati priliku upisati novu pobjedu protiv Slaven Belupa.

13.2.2022.
13:45
FB / @Hajdučke Vijesti
VOYO logo

Na današnji dan prije 111. godina rodila se jedna nevjerojatna priča hrvatskog nogometa. Osnovan je Hajduk, a malo tko je tada mogao predvidjeti kakvu će povijest ovaj splitski klub ispisati.

U svojoj povijesti, Hajduk je osvojio osamnaest naslova državnih prvenstava, od kojih je posljednje bilo u sezoni 04/05. Uz to, osvojili su i petnaest državnih kupova, a vrijedi istaknuti kako je klub izborio i četvrtfinale Lige prvaka (Kupa prvaka) u tri navrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub neka se Hajduk zove!" - rekao je Josip Barač koji je nadjenuo ime kluba. I danas danas to ime igrači ponosno predstavljaju na terenu. Upravo će danas nogometaši Hajduka imati priliku obilježiti današnji dan s pobjedom u 23. kolu Prve HNL u utakmici protiv Slaven Belupa na Poljudu. 

Čestitka Hajduku osvanula je i na skeli kod zgrade na glavnom zagrebačkom trgu. Ne zna se tko je poruku postavio, ali sigurno će obradovati navijače splitskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo Hajduk i moramo gledati što mi radimo. Neće biti lako u ovoj utakmici jer motivacija i atmosfera koja se očekuje na Poljudu će i njih motivirati. Moramo biti na visokom nivou," rekao je trener Bijelih Valdas Dambrauskas i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo biti fokusirani na teren, imamo još dosta toga za napraviti, svi žele napredovati i igrati bolje. Ja sam trener koji se voli adaptirati. Uvijek gledamo protivnika, Slaven je jako dobro vođen, jako je jasan model igre koji žele uspostaviti."

Hajduk je u drugi dio sezone ušao s dvije pobjede u gostima. Prva je stigla protiv Šibenika s rezultatom od 3:1, a prošlog su vikenda pobijedili i Goricu s dominantnih 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo