HAJDUKOVCI POZIVAJU NA BOJKOT: / 'Imajte na umu tko je sponzor nogometne mafije'

Image

"Imajte na umu tko je sponzor nogometne mafije, tko im drži ljestve!

15.2.2016.
22:32
VOYO logo

Torcida je na društvenim mrežama stavila fotografiju koja sa jedne strane prikazuje bocu Hajdukovog sponzorskog piva "Karlovačko", a s druge stranu bocu "Ožujskog", dugogodišnjeg sponzora HNS-a.

Image
TORCIDA IZNENADILA SPLIĆANE /

'Bolest zvana Hajduk nezaustavljivo će se širiti '

Image
TORCIDA IZNENADILA SPLIĆANE /

'Bolest zvana Hajduk nezaustavljivo će se širiti '

"Vaša hajdučka dužnost je da ubuduće pijete Karlovačko. Jer osim što su sponzori kluba, ovisno o prodaji svih vrsta Karlovačkog piva u Dalmaciji Hajduk može još više zaraditi na temelju varijabilne komponente ugovora. Također imajte na umu tko je sponzor nogometne mafije, tko im drži ljestve!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografija se brzinom munje počela širiti društvenim mrežama. Ništa čudno, Torcida je i prije putem društvenih mreža pozivala na bojkot HNS-ovih sponzora, no ovaj put uslijedila je pravna reakcija koja je dobila i svoj navijački odgovor. Na kraju se sve pretvorilo u raspravu koja za rezultat ima i prijetnju tužbom od strane odvjetnice koja zastupa pravne interese Zagrebačke pivovare.

'Uklonite objavljenu fotografiju'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebook stranici "Hajdučki proizvodi" objavljen je dopis odvjetnice Jadranke Orešković, zastupnice Zagrebačke pivovare, koja je administratore pozvala da uklone spornu fotografiju i uvredljivi komentar. Administratori su sve objavili na spomenutoj Facebook stranici.

"Poštovani, ovim putem vas pozivam da uklonite objavljenu fotografiju jer ista nije u skladu s hrvatskim i europskim spomenutim propisima vezanim za oglašavanje, kao i uvrijeđujući komentar uz istu u kojem nazivate hrvatski nogometni savez mafijom. Kako bi smo izbjegli poduzimanje pravnih aktivnosti i radnji, molim vas da po istom postupite što prije i da me obavijestite po uklanjanju", stoji u dopisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigao je i odgovor navijača

Navijači su joj odgovorili da je njihova stranica neslužbena te objasnili zašto HNS poistovjećuju s mafijom. Pozvali su se na izjave Damira Vrbanovića, koji je istaknuo da HNS ne priznaje novi Zakon o sportu, a potom podsjetili kako je neformalni vladar hrvatskog nogometa Zdravko Mamić i sam priznao da je plaćao nogometne suce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik je priveden zbog šverca antičkih novčića, a do dan danas sude isti suci koji su sudili i u vrijeme kad se plaćalo za pošteno suđenje Širiću i Djedoviću. Ima i više nego dovoljno argumenata da se radi o kriminalnoj organizaciji. Tu su i legendarne posudbe Vlajčevića u Dinamu. Kao i sudski sporovi koje je Hajduk pokrenuo protiv vaših gazda", stoji u objašnjenju navijača.

'Vaš komentar je uvredljiv'

Odvjetnica Orešković im je odgovorila da je presumpcija nevinosti jedno od osnovnih ustavnih prava koja obvezuje sve građane RH. Pojasnila je da fotografija i komentar nanose materijalnu štetu zabranjenim oglašavanjem te pozvala navijače da navijaju na zakonit način jer se ovakvim postupanjem upravo oni ponašaju kao mafija, bez zakona iznad sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da nema pravomoćne kaznene presude, vaš je komentar uvredljiv, a prema propisima Facebooka odgovarate za isti", odgovor je odvjetnice.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo