HAJDUKOVCI ĆE OPET POLUDJETI / Drastična kazna za zvijezdu splitskih 'Bijelih'

Desni bočni Hajduka Avdija Vršajević je, odlukom disciplinskog suca prve hrvatske lige Krešimira Vlajčevića, kažnjen s četiri utakmice zabrane igranja i novčanom kaznom u iznosu 10.000 kuna.

15.4.2015.
17:54
VOYO logo

Podsjetimo. Vršajević je u 28. kola domaćeg prvenstva između Istre 1961 i Hajduka u Puli (3:2 za Istru)) zaradio crveni karton, i to pred sam kraj dvoboja, neposredno nakon trećeg i pobjedonosnog gola Istre.

U gužvi koja je nastala nakon slavljeničkog gola Pamića, Vršajević je došao do suca Marija Zebeca i počastio ga uvredama. No, nije na tome završilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentativac BiH je prilikom izlaska s travnjaka ušutkivao domaće navijače, da bi ih zatim počastio s psovkama. Zebec je u svom izvješću naveo kako je Vršajević imao ozbiljnu namjeru s njim se obračunati, ali njegov "pohod" spriječio je kapetan Hajduka Mario Maloča.

Tako je Vršajević rigorozno kažnjen za svoja nedjela (kažnjen po članku 53. b. DP HNS-a). Za usporedu, trener Dinama Zoran Mamić je zbog vrijeđanja suca u derbiju 27. kola prve hrvatske lige između Rijeke i Dinama na Kantridi (2:2) kažnjen sa svega 3000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih izrečenih kazni, za napomenuti da su Slaven Belupo i Dinamo kažnjeni sa po pet i deset tisuća kuna zbog bakljade gostujućih navijača Bad Blue Boysa, koji su u teren ubacili tri baklje.

Uz to, zbog nesportskog ponašanja momčadi na ostalim utakmicama 28. kola po članku 54. Disciplinskog pravilnika HNS-a ( pet ili više opomena igrača na utakmici) HNK Hajduk, RNK Split i NK Zadar kažnjeni su sa po 5.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo