KONFERENCIJA ZA MEDIJE / 'Imamo spremnog čovjeka za predsjednika, on je najbolji izbor. Karoglan više nije trener'

Prijenos press konferencije za medije pratite uživo od 15 sati na portalu Net.hr

8.4.2024.
14:52
VOYO logo

Lukša Jakobušić je napustio funkciju predsjednika Uprave Hajduka.

Image
NIJE PRVA ŽENA /

Tko je nova predsjednica Hajduka? Za Bijele je već napravila jedan ogroman posao

Image
NIJE PRVA ŽENA /

Tko je nova predsjednica Hajduka? Za Bijele je već napravila jedan ogroman posao

Nakon što je preuzeo tu poziciju u listopadu 2020. godine nakon odlaska Marina Brbića, napušta ju nakon tri i pol godine. Smjenu je izvršio Nadzorni odbor kluba, a do kraja sezone dužnost predsjednice kluba obnašat će članica Uprave Marinka Akrap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 15 sati u novinarskom salonu na Poljudu, održat će se press konerencija na kojoj će o razlozima otkaza pričati predsjednik Nadzornog odbora HNK Hajduk, Aljoša Pavelin.

"Nadzorni odbor je sinoć nakon utakmice u Rijeci održao izvanrednu sjednicu. Donijeli smo jednoglasnu odluku o opozivu Lukše Jakobušića s pozicije predsjednika Hajduka. Razlozi odluke nisu ni pritisak javnosti ni medija nego evolucijski korak naprijed temeljen na činjenicama. Procijenili smo da je porazom u Rijeci prvenstvo odlučeno. Nismo vidjeli više nikakvog smisla da se čeka kraj sezone i gubi vrijeme. Idemo u novi četverogodišnji ciklus. Nismo pripremali hoćemo li zamijeniti Jakobušića nego smo odrađivali svoju ulogu i samo smo htjeli biti spremni ako do razlaza dođe. Smatramo da je ovo pravo vrijeme za rastanak i da krenemo u novi ciklus", rekao je i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče financija, moram reći da je gospodin Jakobušić unio svoje vrijeme, energiju, znanje u Hajduk… Odradio je puno dobrih stvari. Jakobušić voli Hajduk, ima pravo na otpremninu, ali se on odrekao otpremnine. Hajduk neće imati financijske posljedice naše odluke. Strategija je zastarjela. Pet godina je predug period. Nakon godinu dana se Strategija mora pogledati i ažurirati. Mi smo pokrenuli da se Strategija pregleda, ažurira i krene dalje. Cilj je naslov prvaka sljedeće sezone. Samo moramo vidjeti način na koji ćemo se boriti za naslov. Ovaj način se nije pokazao uspješan. Trebao nam je drugačiji profil menadžera, to je normalno u svakoj korporaciji. Ovo je najbolji izbor."

Ivan Matana, član uprave: "Posao se nastavlja. Klub je stabilan. Sve se nastavlja kao što je bilo. Financijski smo stabilni. Čestitam Marinki i zahvaljujem se Lukši na prve tri godine. Spremni smo u svakom trenutku reagirati. Imamo spremnog čovjeka već neko vrijeme. On bi trebao stupiti na dužnost za oko mjesec dana."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marinka Akrap, v.d. predsjednica: "Kao uprava smo radili zajedno kao tim. Kada je Nadzorni odbor ovo odlučio. Nama je uprava dala mogućnost da nastavimo raditi i da poslovni segment kluba bude besprijekoran. Na nama je da preuzmemo odgovornost. Hvala bivšem predsjedniku. Hvala mu što nam je pružio priliku da imamo raditi u Hajduku i biti dio povijesti. S Mislavom Karoglanom je dogovoren sporazumni raskid ugovora, do kraja sezone će momčad voditi Jure Ivanković, koji ima UEFA licencu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo