Hajdukov direktor: "Za Livaju smo dobili ponudu od 8 milijuna eura"

Image

Hajduk igra najbolju sezonu u posljednjih nekoliko godina, pogledajte što na to kaže Hajdukov sportski direktor.

17.2.2022.
0:28
VOYO logo

Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius nakon završetka zimskog prijelaznog roka se osvrnuo na ono što je napravljeno. Dao je veliki intervju za Dalmatinski portal i spomenuo kako je imao izdašne ponude za Marka Livaju ali i druge Hajdukove igrače.

Nikoličius je spomenuo i što se događa oko Ivana Perišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako gledate na izlazne transfere?

 - Prodali smo Marina Jakoliša i Matu Ivkovića. Na posudbu su otišli Dimitrov, Diamantakos, Dolček, Skorup i još neki mladi igrači. Sad tražimo pojačanja za ljetni prijelazni rok, ali i za kasnije, za drugu zimu. To je planski rad. Trenutno imamo mali problem s ozljedom Filipa Krovinovića, napravili smo pretrage, oko dva tjedna će biti izvan stroja. Nadam se da će se vratiti u tjednu kad budemo igrali Kup utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuli ste Jakoliša, on se možda nadao povratku u Hajduk nakon učinkovite polusezone u Šibeniku?

- Ne mogu dovesti Jakoliša da svaku utakmicu odigra 10 minuta. Treba realno procijeniti, na toj poziciji imamo Biuka i Sahitija. To što je Jakoliš napravio u Šibeniku je nevjerojatno i sretan sam što je otišao u Angers. Drago mi je zbog njega. Eto, on se nakon polusezone otisnuo u Ligu petice, a koliko je to teško, najbolje govori da je Kristijan Lovrić nakon četiri godine HNL-a otišao u Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li s Goricom ikad razgovarali o dolasku Lovrića u Hajduk?

- Da se razumijemo, Lovrića jako dobro poznajem i sretan sam zbog njega jer mu je taj iskorak u karijeri trebao. To je na kraju ispao Osijek, ali mogao biti i neki drugi klub. Nikad nisam s Goricom pričao o njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li imali ponude za prodaju?

- Kako je predsjednik Lukša Jakobušić jednom ranije rekao: 'Ne prodajemo budućnost za sigurnost'. Nije problem sad prodati. Imamo puno upita, ali vjerujemo u našu momčad. Biuka, Ljubičića i sve igrače vidimo u opciji. Imali smo zadnjeg dana prijelaznog roka ponudu za Jana Mlakara, ali ne želimo u važnom periodu za Hajduk prodati igrača koji nam treba. Također smo imali ponude od 7 i 8 milijuna eura za Marka Livaju, ali nismo željeli ni početi s razgovorima o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moramo Vas ovdje malo prekinuti. Od kojih klubova ste imali ponude za Livaju?

- Reći ću samo iz Lige petice, ali i s drugog kontinenta. No, kod Marka je to bilo jednostavno - nije želio ni čuti. Nevjerojatno kakav je to vrhunski igrač i osoba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad očekujete da će biti odigran odgođeni derbi s Dinamom i gdje se vidite u peti mjesec?

- Odgovor na prvo pitanje će ovisiti o tome kad će Dinamo ispasti iz Europe. A drugo - jednom je predsjednik rekao da je bitno putovanje. Način kako svakodnevno živimo s Hajdukom. A taj dan kad osvojimo će biti kruna svega. Svi moji suradnici svaki dan dođu na posao sretni i uživaju u tome što rade. Trener Dambrauskas i stožer žive s Hajdukom 24 sata, a to je najvažnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo