NOVA KAZNA / Palili stolice, vrijeđali suca, prekinuli utakmicu: Hajduk žestoko kažnjen zbog divljanja Torcide

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 13. kola HNL-a

2.11.2023.
11:19
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 13. kola HNL-a. Kažnjeni su Dinamo, Hajduk i Slaven Belupo, a najveću kaznu i u ovom je kolu dobio splitski prvoligaš.

Image
KLASIČNI BALKANAC /

Kovačić otkrio koju stvar obožava, isti je kao i većina Hrvata: 'Volim je piti nakon svakog jela'

Image
KLASIČNI BALKANAC /

Kovačić otkrio koju stvar obožava, isti je kao i većina Hrvata: 'Volim je piti nakon svakog jela'

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz mjeseca u mjesec Voyo donosi jedinstveno borilačko iskustvo

"GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 13. kola Dinamo - Lokomotiva domaća navijačka skupina BBB, smještena na sjevernoj tribini, u 75. minuti zapalila osam baklji, četiri dimne bombe i jedan strob, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.200 eura", navodi se u obrazloženju kazne Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduku najveća kazna u ovom kolu

"HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 13. kola Slaven Belupo - Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na južnom dijelu zapadne tribine, od 73. do 76. minute zapalila dvanaest baklji, od kojih je jedna bačena na teren za igru, jedna baklja i jedna dimna kutija bačena u prostor ispred iste tribine, dok su tri rasprskavajuće rakete bačene u teren za igru.

Zbog gustog dima od zapaljenih baklji i dimne kutije sudac utakmice je zaustavio igru u trajanju od tri minute. Po završetku utakmice utvrđeno je oštećenje 10 sjedalica na južnom ograđenom dijelu zapadne tribine gdje su bili smješteni gostujući navijači, čime su sve počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 2500 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažnjava se i zbog toga što su pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcide u 82. minuti uzvikivali 'Cigane, Cigane' sucu utakmice, prilikom sudačke odluke, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 6600 eura", opisuje se kazna za Hajduk.

Kažnjen i Slaven Belupo

"NK Slaven Belupo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 13. kola Slaven Belupo - Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida,  smještena na južnom dijelu zapadne tribine, od 73. do 76. minute zapalila dvanaest baklji, od kojih je jedna ubačena na teren za igru, jednu baklju i jednu dimnu kutiju bacila na prostor ispred iste tribine, dok su tri rasprskavajuće rakete ubačene u teren za igru, a ostale dogorjele na tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog gustog dima od zapaljenih baklji i dimne kutije sudac utakmice je zaustavio igru u trajanju od tri minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 800 eura", piše o odluci kazne za domaćina ogleda protiv Hajduka.

FNC 13 ove subote, 4. studenog, stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo od 20.00 u prijenosu UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo