SLAVLJE BIJELIH / Livaja junak Hajduka na Opus Areni: U posljednjim sekundama okvir gola spasio Splićane

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Tekstualni prijenos dvoboja Osijek - Hajduk mogli ste pratiti na portalu Net.hr.

8.11.2023.
16:10
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Osijek - Hajduk

0-1

Osijek: Malenica - Manev, Bralić, Duarte - Gržan, Nejašmić, Brlek, Jugović, Dambrajev - Omerović, Mierez

Hajduk: Lučić - Sigur, Uremović, Šarlija, Diallo - Žaper, Pukštas - Sahiti, Krovinović, Dajaku - Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je u zaostaloj utakmici trećeg kola HNL-a slavio na Opus Areni protiv Osijeka 1-0 te tako preuzeo vrh HNL-a.

Image
VATRENO NA TRIBINAMA /

U Osijeku podignut transparent: 'Mentalitet Splita - ništa kontra Tita'; sve je to uživo gledao i Branimir Glavaš

Image
VATRENO NA TRIBINAMA /

U Osijeku podignut transparent: 'Mentalitet Splita - ništa kontra Tita'; sve je to uživo gledao i Branimir Glavaš

Na prvu priliku čekali smo do 8. minute kada je Pukštaš probio desnu stranu i ubacio u sredinu, gdje je pažnji obrane domaćine izbjegao Livaja, no udarac iz prve odlazi pokraj gola. Samo četiri minute kasnije na sedam, osam metara iskosa s desne strane u šesnaestercu lopta je došla do Sahitija, koji se namještao, a onda i opalio nebu pod oblake. Osijek je odgovorio već u sljedećem napadu preko Gržana koji je iz daljine samo zagrijao Lučića. Hajduk je opet bio opasan u 22. minuti kada je Livaja pucao s ruba šesnaesterca, no Malenica se dobro rastegnuo i zaustavio to. Bijeli su bili bolja momčad na terenu, a pred golom domaćina do gužve je došlo opet u 35. minuti nakon udarca iz kuta kada je ubačaj Krovinovića proletio kroz peterac, u jednom trenutku pao je Žaper, ali sudac Čulina nije ništa sudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je do zasluženog vodstva stigao u 42. minuta kada je neobjašnjivo na sredini igrališta pogriješio Jugović i dao loptu do Sahitija, koji odma gura u prostor za Livaju koji bježi obrani domaćina i udarcem preko Malenice donosi vodstvo Hajduku 1-0, što je bio i rezultat poluvremena.

Trener domaćina Zekić je na poluvremenu napravio tri izmjene, ubacio je Caktaša, Bukvića i Pušića, a izvadio je Maneva, Drambajeva i Brleka. Bolje je zaigrao Osijek, a prvu priliku imali su u 59. minuti kada je Jugović iz blizine pogodio Pušića, nakon čega je obrana Hajduka otklonila opasnost. Nastavio se pritisak domaćina, no gosti su to bez većih problema otklanjali. I onda su Splićani u 83. minuti imali veliku priliku za riješe utakmicu no udarac Pušktaša glavom iz gužve zaustavio je okvir gola. Na drugoj strani je odgovorio Jugović s dva pokušaja, no rezultat se nije mijenjao. U posljednjim sekundama utakmice zatresao se okvir gola Hajduka kada je Lovrić opalio s ruba šesnaesterca, čime je srušena posljednja nada domaćina da mogu izbjeći poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk uz utakmicu više ima tri boda ispred Rijeke. Dinamo zaostaje sedam bodova za Splićanima, ali ima i dvije utakmice manje. Peti Osijek ima devet bodova manje od Hajduka.

KSW 88 GLEDAJTE EKSKLUZIVNO NA PLATFORMI VOYO U SUBOTU OD 20 SATI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo