Hajduk u zadnjim trenucima izbjegao sramotu!

30.10.2013.
13:27
VOYO logo

VINOGRADAR - HAJDUK 1:3 (nakon produžetaka)

Nakon sjajne serije Hajduka u prvenstvu, Igor Tudor poveo je izmiješani sastav u Mladinu na noge Vinogradaru i naletio na veliki otpor domaćih. Bez Iluridzea, Kalinića, Mikanovića i Andrijaševića, Bijeli su bolje otvorili utakmicu, Prijetili su Maglica i Kiš, ali Tudorovi dečki nikako nisu uspijevali probiti domaćine. Najveću priliku u 22. minuti propustio je Maglica.

A onda veliki šok u 36. minuti. Ubačaj sa strane pao je točno na nogu Povrženića koji iz voleja pogađa mrežu Dantea Stipice. S time se rezultatom otišlo na odmor. U nastavku Hajduk je ubacio u višu brzinu, ali ni Kouassi, ni Kiš nisu uspjeli iskoristiti svoje velike prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do izjednačenja Splićani su došli u 64. minuti preko Bencuna iz jedanaesterca nakon što je u kaznenom prostoru pao Kiš, a sudac pokazao na bijelu točku. Bila je to u najmanju ruku sumnjiva odluka. Do kraja regularnog dijela Hajduka je mogao i do pobjede, Kiš je u 74. minuti ostao sam, gromovito opalio, ali njegova lopta zaustavila se na vratnici.

Vinogradar je na kraju izborio produžetke, a olakšanje Hajduku donio je Kouassi. Bjelokošćanin je prvo u 107. minuti probio obranu domaćina nakon centaršuta Vršajevića, a potom je Kiš u 114. minuti zabio za 1:3 i riješio pitanje prolaza u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAGORA - DINAMO 0:5

Nakon pet godina Dinamo je ponovno stigao u Unešić. Modri su nakon 2008. godine, kada su u nevjerojatnoj atmosferi pobijedili Zagoru s 1:5 u četvrtfinalu Kupa, i ovog puta suvereno promarširali Dalmatinskom Zagorom.

Modri su slavili s čak 0:5. Seriju je u 39. minuti otvorio Fernandes, sjajno mu je asistirao Rukavina. Samo tri minute poslije Brozović je pronašao Šimunića koji glavom zabija za 0:2. Već na početku nastavka, Čop je zabio novi pogodak Modrih. Napadač hrvatskog prvaka samo 11. minuta poslije zabio je svoj drugi pogodak na utakmici. Konačnih 0:5 postavio je Beqiraj u 81. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PODRAVINA - RIJEKA 1:3

Rijeka je u Ludbregu teže nego se očekivalo osigurala četvrtfinale Hrvatskog kupa. Nakon prvog dijela nije bilo pogodaka, iako su Riječani u nekoliko navrata mogli doći po vodstva.

I onda u nastavku šok. Bochol je u 59. minuti uputio projektil s 25 metara, vratar Rijeke Vargić samo je pogledom ispatio loptu u mrežu. No, nije dugo trebalo gostima da dođu do izjednačenja. Već u 64. sjajan pogodak iz voleja postigao je Alispahić. Rijeka je u tim trenutcima krenula na sve ili ništa, Kek je uvalio Benka u igru i pogodio. U 72. je najbolji strijelac Rijeke zabio za vodstvo nakon samo par minuta provedenih u igri. Konačan rezultat postavio je ponovno Benko u 90. minuti iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinale Hrvatskog kupa prošli su: Dinamo, Hajduk, Zadar, Istra 1961, Rijeka, Osijek, Inter Zaprešić i Slaven Belupo.

Ždrijeb četvrtfinala je na rasporedu 5. studenog, prve utakmice igrat će se 27. studenog, a uzvrati 4. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinogradar - Hajduk 1:1 1:3 (nakon produžetaka)

Zagora – Dinamo 0:5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podravina – Rijeka 1:3

Cibalia – Zadar 0:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb – Istra 1961 0:0 34 (nakon penala)

Novigrad – Inter 0:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Belupo : Lučko 5:4

Međimurje - Osijek 0:2 (nakon produžetaka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo