PAOK UVJERLJIV / Hajduk se teškim porazom u Grčkoj oprostio od Europe

Image
Foto: RAFAIL GEORGIADES / EUROKINISS

Hajduk je svoj europski put završio već na prvoj stepenici nakon što u uzvratnoj utakmici u Solunu izgubili od PAOK-a 3-0.

17.8.2023.
21:25
RAFAIL GEORGIADES / EUROKINISS
VOYO logo

Nogometaši Hajduka nisu se uspjeli plasirati u posljednje, 4. pretkolo Konferencijske lige, oni su u uzvratnom dvoboju 3. pretkola u Solunu izgubili od domaćeg PAOK-a sa 0-3 (0-1).

Image
ZAGRMILI I POSLALI PORUKU /

Bad Blue Boysi došli na trening Dinama i poručili: 'Hoćemo pobjedu!'

Image
ZAGRMILI I POSLALI PORUKU /

Bad Blue Boysi došli na trening Dinama i poručili: 'Hoćemo pobjedu!'

Kako je prva utakmica prije tjedan dana u Splitu završila bez pogodaka, tih 3-0 za PAOK je i ukupni rezultat dvoboja Hajduka i PAOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključnim se pokazalo razdoblje od 8. do 12. minute kada Hajduk nije iskoristio "zicer" za vodstvo, a onda i primio pogodak iz kaznenog udarca. U obje te situacije loše je reagirao iskusni Odjidja-Ofoe. Njemu je u 8. minuti Kotarski dodao loptu ravno u noge na 20-ak metara od gola, ali Belgijanac, umjesto da sam odmah puca, proigrava Livaju čiji je udarac bio blokiran.

Odmah u sljedećem napadu PAOK-a Odjidja-Ofoe je nespretno u svom kaznenom prostoru srušio Konstanteliasa, a njemački sudac Stegemann je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je kapetan Schwab.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvog poluvremena Hajduk je bio bolja momčad, stvarao prilike, ali ih i promašivao. U 32. minuti Krovinović je ubacio s lijeve strane, ali Melnjakov udarac glavom prohujao je pored gola, u 40. minuti ubacio je Melnjak, a Koulierakis je nespretno odbio no lopta je prohujala tik pored vratnice, pokušaj Krovinovića sa 20-ak metara u 45. minuti obranio je Kotarski, dok je u trećoj minuti nadoknade ubačaj Livaje Sahiti glavom poslao pored gola.

Na kraju prvog poluvremena statistika je pokazala kako je Hajduk imao šest udaraca na gol, a PAOK dva no grčki je sastav bio u prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Početkom nastavka odličnu priliku za PAOk iamo je Konstantelias, ali njegov udarac na dodavanje Živkovića obranio je Lučić.

Posljednju priliku za poravnanje Hajduk je imao u 67. minuti kada je pokušao Benrahou, ali je njegov udarac sa 10-ak metara odlično zaustavio Kotarski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je na scenu stupio Diallo, priučeni stoper Hajduka u 79. minuti je nonšalantno ostavio loptu Brandonu na rubu svog kaznenog prostora, uslijedilo je dodavanje za Živkovića koji se ubacio u kazneni prostor i iz blzine mirno matirao Lučića za 2-0.

Neuvjerljivi Diallo u 84. minuti je napravio i prekršaj na Ozdojevu na 18 metara od svog gola, slobodni udarac izveo je Živković, lopta se na putu prema mreži odbila od leđa Mikanovića i prevarila Lučića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo