VAŽNA TRI BODA / Hajduk pobjegao konkurenciji na vrhu: Bijeli tresli protivničku, ali i vlastitu mrežu u novoj pobjedi

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tijek dvoboja između Hajduka i Varaždina mogli ste pratiti na portalu Net.hr

12.11.2023.
15:32
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk - Varaždin

3-1

Hajduk: Lučić - Sigur, Uremović, Šarlija, Diallo - Pukštas, Žaper, Krovinović - Benrahou, Livaja, Sahiti

Varaždin: Varaždin: Zelenika - Vukčević, Jelenić, Pellumbi, Bručić - Postonjski, Marina - Mitrovski, Belcar, Drožđek - Šego

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DIRLJIVO /

Emotivne scene na Poljudu: Uoči utakmice cijeli stadion ovacijama dao podršku treneru Varaždina

Image
DIRLJIVO /

Emotivne scene na Poljudu: Uoči utakmice cijeli stadion ovacijama dao podršku treneru Varaždina

Hajduk u 15. kolu HNL-a na Poljudu s 3-1 slavio protiv Varaždina. Bijeli su imali dominaciju od prve minute, no prvu pravu priliku imali su gosti. Igrala se 10. minuta kada je bivši igrač Hajduka Šego pucao glavom s pet metara, no išlo je to ravno u Lučića.

Hajduk je odgovorio u 20. minuti kada je nakon ubačaja s desne strane glavom pucao iz blizine Livaja, međutim prohujalo je to pokraj gola. Samo dvije minute kasnije Zelenika je nakon jednog ubačaja s lijeve strane otišao u prazno, lopta je došla do Benrahoua na rubu peterca, no golman Varaždina iskupio se sjajnom obranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su opet bili opasni u 29. minuti kada je Postonjski opalio s 20-ak metara, ali udarac je prohujao pokraj gola. Hajduk je do vodstva stigao u 35. minuti kada je Benrahou spasio jednu loptu kod gol linije na desnoj strani i ubacio u sredinu gdje se najbolje iz blizine snalazi Pukštaš i zabija za 1-0. Samo tri minute kasnije Krovinović je snažno opalio iskosa s lijeve strane, no Zelenika je spreman i odbija to u korner. Nakon udarca iz kuta golman Varaždina obranio je udarac Pukštaša, no lopta se odbila do Šarlije koji iz blizine pogađa za 2-0. U 44. minuti mogli su domaćini do trećeg gola kada je Bručić na crti zaustavio pokušaj Benrahoua iz blizine, da bi odbijanac Krovinović poslao nebu pod oblake.

Početak nastavka donio je inicijativu Varaždinaca, no pravih prilika nije bilo sve do 59. minute kada je Drožđek dočekao ubačaj s desne strane, no udarac s pet metara odlazi pokraj gola. Novi gol vidjeli smo u 67. minuti kada je Sahiti s desne strane dao povratnu loptu u šesnaesterac gdje ju je dočekao Krovinović i lakoćom zabio za 3-0. Desetak minuta kasnije iz daljine je pokušao Livaja čiji je udarac blokiran. Varaždin je do počasnog gola stigao u 84. minuti kada je Vukčević probio desnu stranu i ubacio u sredinu gdje je vlastitu mrežu nespretnom reakcijom zatresao Uremović. Bijeli su u 88. minuti mogli i do četvrtog gola, no s dvije sjajne intervencije, na udarce Livaje i Krovinovića iz blizine, istaknuo se Zelenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk sada ima 33 boda, šest više od Rijeke, koja ima dvije utakmice manje, čak deset više od Dinama, koji ima čak tri utakmice manje. Varaždin je šesti sa 17 bodova.

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo