Prometno na Poljudu / Hajduk prodao kapetana kadeta u Romu i odlično zaradio, vratio se Dino Mikanović

Image
Foto: hajduk.hr

Hajduk je u istom danu doveo desnog beka Dina Mikanovića i prodao kapetana kadetske selekcije Matu Ivkovića.

29.1.2022.
10:39
hajduk.hr
VOYO logo

Splitski Hajduk je na početku godine bio neobično suzdržan na tržištu uzmemo li najave o napadu na duplu krunu ove sezone no i to se promijenilo.

Jučer je na Poljud stigao desni bek Dino Mikanović koji je protekle tri sezone igrao u kazahstanskom Kairatu. Mikanović je doveden kako bi ojačao konkurenciju na poziciji desnog beka koju je do sada samostalno držao 33-godišnji Gergo Lovrencsics. Dino Mikanović je još jedan povratnik u bijeli dres s obzirom na to da je u Hajduku nastupao od 2012. do 2015. kada je otišao u danski Aarhus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Borba za titulu /

Počinje najluđe HNL proljeće u povijesti: Tri izazivača u jurišu na Dinamov primat

Image
Borba za titulu /

Počinje najluđe HNL proljeće u povijesti: Tri izazivača u jurišu na Dinamov primat

Riječ je o eksplozivnom defanzivcu koji se dosta dobro snalazi i u ofenzivnim zadacima. Posljednjih sezona se nametnuo u Kairatu s kojim je osvojio kazahstansko prvenstvo te nastupao u Konferencijskoj ligi. Mikanovićeva tržišna vrijednost je 1.4 milijuna, a prema informacijama s Transfermarkta Hajduk ga je dobio za simboličnih 75 tisuća eura čemu je vjerojatno kumovala i aktualna politička situacija u Kazahstanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdukov dijamant otišao u Romu

Gotovo istovremeno s vraćanjem Mikanovića na Poljud, Hajduk je finalizirao transfer kapetana kadetske selekcije Mate Ivkovića u Romu. Riječ je o 16-godišnjem mladiću koji igra na poziciji veznjaka. Ivkovića je pratilo nekoliko europskih velikana, a Roma je bila najbrža i najkonkretnija.

Zanimljivo je da će Hajduk uprihodit iznos viši od 600 tisuća eura usprkos činjenici da je igraču stipendijski ugovor bio pred isticanjem, piše Dalmatinski portal te navode kako su se korektnošću istaknuli Ivkovićeva obitelj i agent Elvis Bašanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko je ovo priznanje Hajdukovom omladinskom pogonu, a zarada na ovako mladom igraču je neočekivano visoka uzmemo li u obzir da bi za sličan iznos klub trebao napustiti i treći strijelac HNL-a Marin Jakoliš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo