HAJDUK KLJUČNU UTAKMICU IGRA PRED PRAZNIM TRIBINAMA? / Objavljene odluke disciplinskog suca

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izgledno je da će se kazna odnositi na utakmicu protiv Osijeka koja je na rasporedu 5. srpnja na Poljudu

25.6.2020.
12:59
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski prvoligaš Hajduk kažnjen je jednom utakmicom bez gledatelja na Poljudu zbog ponašanja navijača na utakmici prošlog kola s Lokomotivom u Zagrebu. Također, splitski klub kažnjen je i financijski, s 40 tisuća kuna, dok Lokomotiva kao organizator mora platiti 10 tisuća.

"Na utakmici Lokomotiva-Hajduk na istočnoj tribini od strane pripadnika navijačke skupine Torcida u periodu od 29.-73. minute zapaljeno je tridesetak pirotehničkih naprava pri čemu su u 71. minuti jedna baklja i bljeskalica ubačene u teren za igru. U završnici prvog i početkom drugog poluvremena ista navijačka skupina neprimjereno je skandirala. Zbog učestalih prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a tijekom prvenstva HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem jedne prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 40.000 kuna, a NK Lokomotiva kao organizator utakmice novčanom kaznom od 10.000 kuna", navedeno je u objašnjanju na stranici Prve HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Navijači HNK Hajduk tijekom utakmice s Lokomotivom

Kažnjeni Rijeka i Dinamo

Kako je ta kazna izrečena u četvrtak i stupa na snagu tek nakon konačnosti odluke, a Hajduk u petak igra u Splitu sa Slaven Belupom, izgledno je da se kazna neće odnositi na tu utakmicu, već onu protiv Osijeka koja je na rasporedu 5. srpnja na Poljudu.

Susret s Osjekom mogao bi biti od ogromne važnosti u borbi za drugo mjesto u HNL-u koje sljedeće sezone donosi kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je u ovom trenutku treća ekipa na ljestvici s 52 boda, a Hajduk je peti sa samo jednim bodom manje. Drugo mjesto drži Lokomotiva s 53 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ponašanja navijača kažnjeni su i Rijeka s 10 tisuća kuna i bez gledatelja na sjevernoj tribini te Dinamo s 10 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo