Dominantni Bijeli / Hajduk pobijedio na rođendan i skočio na drugo mjesto HNL-a: Kalinić asistirao!

Image

Treća je to uzastopna pobjeda Hajduka u nastavku sezone, a s nova tri boda splitski sastav je barem privremeno skočio na drugo mjesto ljestvice.

13.2.2022.
17:14
VOYO logo

Nogometaši Hajduka proslavili su 111. rođendan kluba pobjedom 3-1 protiv Slaven Belupa u susretu 23. kola Prve HNL igranom pred 10.000 gledatelja na stadionu Poljud.

U slavljeničkom raspoloženju pred 10.000 gledatelja, koliko je zbog epidemioloških pravila bilo dozvoljeno na Poljudu, Hajduk je pobjedom proslavio svoj rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća je to uzastopna pobjeda Hajduka u nastavku sezone, a s nova tri boda splitski sastav je barem privremeno skočio na drugo mjesto ljestivce sa 44 boda, pet manje od vodećeg Dinama. No, oba sastava imaju i utakmicu manje, međusobni ogled.

"Bijeli" su u drugi dio sezone krenuli s dvije gostujuće pobjede. Najprije je momčad Valdasa Dambrauskasa svladala Šibenik na Šubićevcu rezultatom 3-1, a zatim je prošlog vikenda slavila i protiv Gorice s uvjerljivih 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, glavna vijest na Poljudu ovih dana je povratak Nikole Kalinića, koji se nakon 12.5 godina vratio u klub. I protiv Slavena odmah zaigrao od prve minute zajedno s Markom Livajom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić i Livaja već pronašli zajednički jezik na terenu

Upravo su Livaja i Kalinić u 13. minuti sjajnom akcijom izigrali suparničku obranu, nakon čega je Kalinić odličnom loptom pronašao Emira Sahitija koji je izbio sam ispred suparničkog vratara i lagano poentirao za 1-0 i veliko slavlje navijača Hajduka.

U 23. minuti pucao je Kalinić s ruba kaznenog prostora, ali je odlično reagirao Ivan Sušak. Tri minute kasnije Hajduk je zabio i drugi gol. Nakon ubačaja iz kornera, lopta se odbila do Lukasa Grgića koji je pogodio za 2-0. Situacija se provjeravala, no sve je bilo čisto i sudac Ante Čuljak je pokazao na centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu gosti nisu niti jednom ozbiljnije ugrozili suparnička vrata, no u nastavku susreta Slaven Belupo je iz prve prave akcije smanjio na 1-2. Marin Laušić, koji je ušao na poluvremenu, je u 53. minuti odlično proigrao Zapatu, Elez je "ispao", a Zapata lijepim udarcem s desne strane pogodio suprotan kut Subašićeva gola.

No samo devet minuta kasnije gosti su ostali s igračem manje. Antonio Bosec je zbog prekršaja nad Sahitijem dobio drugi žuti i Slaven je ostao s desetoricom u polju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je prelomljena u 72. minuti. Golman Šušak je oborio Davida Čolinu, sudac je pokazao na bijelu točku, a Livaja svojim 18. golom ove sezone doveo Hajduk u prednost 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo