Hajduk pao u trci s Dinamom već u 2. kolu!

Europski izazovi ipak su uzeli danak.

1.8.2011.
1:03
VOYO logo

Trener Hajduka Krasimir Balakov Zadru je suprotstavio šaroliki sastav s Vukovićem, Limom i Jamesom koji u prvom dijelu baš i nije opravdao nade u jednu veliku sezonu splitskog kruga.

Zadar je od početka krenuo agresivno na loptu, ali bez pravih prilika, dok je Hajduk nekoliko puta opasno zaprijetio vrataru Ježini. Svojim bivšim suigračima mogao je u 19. minuti zagorčati život Marin Tomasov, ali je njegov oštar udarac prošao tik uz desnu vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Balakov je na poluvremenu Vukušića zamijenio Ahmadom Sharbinijem, ali poveo je Zadar. Vejić i James su u 51. minuti pustili Santinija da neometano primi loptu prsima, a mladi Zadranin koristi priliku i iz blizine matira Lovru Kalinića.

Pogodak kao da je razbudio Splićane i već u sljedećih nekoliko minuta počeo je lov na izjednačenje. Prvo je iz daljine pokušao Anas Sharbini, a par minuta poslije i Ahmad puca glavom nakon ubačaja Jamesa, no Ježina brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani su tek pet minuta prije kraja uspjeli ugurati loptu u mrežu, ali je Vuković prije udarca dirao loptu rukom, pa je gol poništen. Hajdukovci su do samog kraja pokušavali isplesti mrežu i stvoriti tu akciju za izjednačenje, ali nisu uspjeli spriječiti najgore. Dinamo nakon dva kola ima tri boda prednosti.

Nastupi u kvalifikacijama za ulazak u Europsku ligu ostavljaju traga na momčadi Splita. Crveni su u drugom kolu Prve HNL kod kuće remizirali sa Slavenom Belupom 1:1. Nakon uzbudljivog, ali golovima siromašnog prvog poluvremena, momčad Ivana Katalinića došla je do vodstva na samom početku drugog dijela kad je pogodak postigao Obilinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S lijeve strane ubacio je Rašić, a Splitov napadač glavom proslijedio loptu u mrežu pored nemoćnog Rodića.

U 55. minuti domaći su mogli osigurati tri boda, no Erceg iz dobre situacije nije precizan, točnije, gostujući vratar mu brani efektni udarac. Imali su crveni još neke poluprilike, a onda je 14 minuta prije kraja, u 76. minuti izjednačio Benko. Brezovec je ubacio u šesnaesterac domaćih, a u gužvi se najbolje snašao Benko i sa desetak metara zakucao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku glupost napravio je gostujući igrač Pilipović koji je u 86. minuti dobio drugi žuti karton zbog zadržavanja igre, no srećom po njega, crveni karton nije naškodio farmaceutima.

Iako umorni, igrači Splita imali su fenomenalnu priliku upisati prvu pobjedu u sezoni, no neiskorištene prilike i poprilična sreća gostujuće momčadi kod postizanja pogotka presudili su momčadi Ivana Katalinića. Šibenski nogometaši na svom su Šubićevcu došli do prve pobjede u novoj sezoni Prve HNL. U drugom su kolu ugostili Varaždince, umorne od europskih iskušenja, i pobijedili 1:0 autogolom Adama Sušca u 24. minuti. Loptu iz kornera glavom je udario Brečević, no ona na putu do mreže pogađa Sušca i od grede se odbija u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, bio je to drugi autogol Sušca u isto toliko utakmica. Mladi je varaždinski nogometaš i u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige zabio autogol kojim je bukureštanski Dinamo došao u vodstvo.

Da li zbog toga ili nečega drugoga, trener Samir Toplak izvadio je Sušca u 40. minuti iz igre. U drugom dijelu gosti kao da su se probudili, imali su nekoliko odličnih prigoda, pa čak i vratnicu Sačera, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107310130006 arti-201107280860006 arti-201107290952006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo