KONTROVERZNA NEDJELJA U SPLITU: / Hajduk odgovorio na prozivke i najavu drastične kazne

Image

Iz Hajduka su u popodnevnim satima utorka reagirali na prozivke zbog niza sponih događaja tijekom nedjeljne utakmice protiv Splita u 12. kolu hrvatskog prvenstva.

18.10.2016.
16:38
VOYO logo

Hajduku prijeti kazna jer je odbio zahtjev delegata da, kao i na svim ostalim utakmicama prve i druge lige, službeni spiker pročita apel kojim se pozivaju navijači da se pridruže podršci osude nasilja nad sucem Brunom Marićem. Također, s tribina poljudskog stadiona se u više navrata čulo prijeteće skandiranje "Mariću, Srbine, čakija ti ne gine".

Image
REPOVI POLJUDSKIH DOGAĐAJA: /

'Marić nema veze sa Srbijom, Hajduk je podržao napadače na njega'

Image
REPOVI POLJUDSKIH DOGAĐAJA: /

'Marić nema veze sa Srbijom, Hajduk je podržao napadače na njega'

'Treba rješavati uzroke'

Osim toga, kao odgovor sucima koji su porukom na majicama davali podršku svom pretučenom kolegi, hajdukovci su na teren izašli u majicama na kojima je pisalo "Stop nasilju nad hrvatskim nogometom". Dio javnosti je prozivao Hajduk i zbog činjenice što su klupski čelnici, predvođeni predsjednikom Ivanom Kosom, gledali utakmicu s najžešćim navijačima, na tribini s koje su se čuli zastrašujući povici upućeni Mariću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Hajdukov predsjednik na tribini s navijačima

"HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja i neprimjerenog ponašanja na sportskim borilištima i izvan njih. Još više osuđujemo uzroke ovih problema. Ako uistinu svi želimo stvarno raspetljavanje nagomilanih problema u hrvatskom nogometu, treba krenuti od njihovog rješavanja, a ne baviti se samo selektivno posljedicama. HNK Hajduk će stoga i dalje nastaviti ukazivati na sve nepravilnosti i nezakonitosti koje se kontinuirano događaju na hrvatskoj nogometnoj sceni te će podržati sve iskrene akcije koje ukazuju na isto", stoji u priopćenju s Poljuda.

'Ustrajat ćemo u borbi'

To je i razlog, tvrde Splićani, zbog kojeg nisu dozvolili spikeru da pročita apel i zbog kojeg su na travnjak istrčali u posebnim majicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predstavnici Uprave i Nadzornog odbora kluba nedjeljnu utakmicu protiv RNK Splita odgledali su s tribina isključivo kako bi iskazali poštovanje prema navijačima na njihov veliki dan, ali i poslali snažnu poruku jedinstva u očuvanju klupskih vrijednosti i ostvarenju zajedničkog cilja - stabilnog i jakog Hajduka temeljenog na načelima transparentnosti, stručnosti, poštenja i demokratičnosti. Dovođenje ovog poteza u bilo kakve druge konotacije predstavlja svjesnu obmanu hrvatske javnosti i ponovno skretanje pažnje s pravih problema u hrvatskom nogometu. HNK Hajduk će ustrajati u borbi da se načela koja živimo u klubu počnu primjenjivati i u cijelom hrvatskom nogometu te će i dalje ukazivati na uzroke problema, sukoba i podjela, kao i osuđivati svaki oblik nasilja. Svi koji dijele iste vrijednosti naši su suborci i prijatelji, neovisno koju boju dresa ili šala nosili", zaključuje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo