HAJDUK NA JEDVITE JADE SLAVIO PROTIV NIŽELIGAŠA: / Splićane spasio Caktaš prekrasnim golom. Osijek bez Bjelice rasturio Crikvenicu

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Hajduk je u Županji teškom mukom s dva pogotka Mije Caktaša prošao trećeligaša Graničara s 2-1

6.10.2020.
17:00
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši splitskog Hajduka i Osijeka prošli su u osminu finala Hrvatskog kupa u srijedu, te se pridružili Dinamu, Slaven Belupu i trećeligašu Kurilovcu.

Hajduk je u Županji teškom mukom s dva pogotka Mije Caktaša prošao trećeligaša Graničara s 2-1 (1-1), dok je Osijek uvjerljivo slavio kod također trećeligaša Crikvenice s 5-1 (4-0), riješivši pitanje pobjednika s četiri gola u prvih dvadesetak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je poveo u 27. minuti kada je zabio Caktaš na proigravanje Diamantakosa, no u 38. minuti Graničar je poravnao kada je ubačaj Lešića udarcem glavom u mrežu pospremio Josip Lotar. U 65. minuti muke Splićana u Županji odlučio je privesti kraju junak dvoboja Caktaš, koji je prekrasnim potezom i lobom s ruba šesnaesterca pogodio za konačnih 2-1. Dokraja je još Jairo pogodio vratnicu.

Image
Image

06.10.2020.., Zupanja - 1/16 finala nogometnog kupa, NK Granicar Zupanja - HNK Hajduk Split. Slavlje nogometasa Hajduka nakon postignutog gola. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek razbio Crikvenicu

Osijek je bez problema izbacio trećeligaša Crikvenicu s 5-1 pogocima Ante Ercega (10pen), Danijela Lončara (14), Ramona Miereza (24), Vedrana Jugovića (27) i Roberta Miškovića (47). Počasni gol za ekipu s Kvarnera postigao je Prpić (52)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječani su opet bili bez svog trenera Nenada Bjelice, koji je operiran i trenutačno se nalazi na oporavku u svom austrijskom domu u Klagenfurtu, a momčad je u Crikvenici vodio njegov prvi pomoćnik Rene Poms.

Ranije je u šesnaestini finala Dinamo slavio kod Ferdinadovca (7-1), Kurilovec kod protiv Vinogradara (6-0), te Slaven Belupo kod Murskog Središća (9-0). U srijedu igraju Rudar Labin-Inter, Dilj - Rijeka, Gaj Mače - Lokomotiva, Polet Sv. Martin na Muri - Istra 1961, Croatia Zmijavci - Šibenik, Oriolik - Split, GOŠK Dubrovnik - Zadar, Mladost Ždralovi - Zagreb, Sesvete - Gorica i Novigrad - Rudeš (svi u 15 sati), dok 10. listopada igraju Varaždin - Cibalia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Graničar - Hajduk 1:2

Graničar: Ivkić - Pastuović, Miličević, Kegalj, Pejčić, Lotar, Babić, Lešić, Berač, Hodak, Vincetić

Hajduk: Ljubić - Jakoliš, Simić, Vušković, Bekavac - Jradi, Čuić - Caktaš, Gyurcso, Teklić - Diamantakos

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crikvenica - Osijek 1:5

Crikvenica: Baričević - Merle, Prpić, Matešković, Mazzarolli - Lagumdžija, Bogdanić, Alilović - Imeraj, Buršić, Šarković

Osijek: Ježina - Silva, Majstorović, Lončar, Talys - Jugović, Vuković, Grgić, Kleinheisler - Erceg, Mierez

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj utakmica. Osijek i Hajduk osigurali su nastavak natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - GOL! Hajduk je poveo s 2:1. Zabio je Mijo Caktaš. Prošao je Caktaš po desnoj strani i zatim odlučio lobati vratara s ruba kaznenog prostora i uspio je. Lijep gol.

51' Evo i domaćina. Crikvenica je zabila za smanjenje vodstva Osijeka, a za domaćine je pogodio Prpić nakon ubačaja Šarkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' Tek što je počelo drugo poluvrijeme zabija još jednom Osijek. Ovog puta strijelac je Mišković na ubačaj Talysa.

Poluvrijeme u Županji i Crikvenici. Niželigaš iz Županje Graničar drži 1:1 protiv puno kvalitetnijeg Hajduka, koji svoju nadmoć nije uspio materijalizirati bolje od jednog gola. Naravno, Splićani su u Županju stigli bez osmorice igrača, ali nitko nije ni pomislio da će imati toliko problema i tako se mučiti. U Crikvenici je Osijek već riješio pitanje pobjednika u prvih 27 minuta. Bijelo-plavi imaju 4-0 nakon prvog dijela golovima Ercega, Lončara, Miereza i Jugovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - GOOOL za Graničar, 1:1. Josip Lotar je strijelac.

27' - GOOOL u Crikvenici. Osijek je preko Jugovića poveo s 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

6.10.2020.., stadion Crikvenica - 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa: NK Crikvenica - HNK Osijek. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

27' - Idemo u Županju, gdje je Hajduk poveo s 1:0 protiv Graničara. Čuić je prenio loptu na protivničku polovicu i dodao na krilo do Grka Diamantakosa koji je to povukao pa uposlio kapetana Miju Caktaša koji je, pak, izbio sam pred Ivkića i lagano to zabio za prvi gol na susretu.

24' - Mierez povisuje na 3:0 Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - GOOOL: Lončar je povisio na 2:0 Osijeka.

10' - GOOOL: Osijek vodi u Crikvenici 1:0, a prvijenac je zabio bivši napadač Hajduka Ante Erceg. Matešković je dirao loptu rukom u svom kaznenom prostoru, a Erceg je bio precizan iz penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - Jako dobro domaćini odolijevaju hajdučkim napadima jer Splićani nisu ništa napravili osim one prilike koju je imao Jradi. Jasno, nisu 'bili' došli baš raspoloženi u Županju jer su prije tri dana izgubili kod Gorice u šokantnoj utakmici za njih.

7' - Evo nas i u Crikvenici. Osijek je imao prvu šansu na utakmici. Talys je ubacio iz kuta, skače Lončar i puca prema vratima sa 6-7 metara, no pritom je napravio prekršaj nad domaćim igračem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' - Evo i prve prilike za Hajduk! Jradi je dobro opalio s ruba šesnaesterca, ali to je golman Graničara odbio u korner. Splićani su, očekivano, nametnuli svoj ritam od početka utakmice i idu po gol.

1' - Počele su utakmice u Županji i Crikvenici. Pratit ćemo obje utakmice i uključivat se naizmjence. Ovisno o događanjima, naravno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Šesnaestina finala donosi nam dva zanimljiva gostovanja hrvatskih prvoligaša kod momčadi iz nižih liga. Hajduk će tako gostovati kod Graničara u Županji, dok će Osijek svoj prolazak u četvrtfinale tražiti protiv trećeligaša Crikvenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčadi hrvatskih prvoligaša stižu na ove utakmice u različitoj formi. Hajduk stiže u Županju nakon poraza od Gorice, dok Osijek ima četiri prvenstvene pobjede u nizu, no nastupaju bez svoj trenera Nenada Bjelice.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo