KAD ĆE TAJ HNL? / Hajduk se pojačava, Dinamo priprema snažnu 'generalku' pred gledateljima, a Riječani su 'ponovili' braću Sharbini

Image
Foto: Grafika Danas.hr

Ljetna pauza brže će proći uz Europsko prvenstvo, a fanatici domaćeg prvenstva željno iščekuju novu sezonu

22.6.2024.
14:22
Grafika Danas.hr
VOYO logo

Dinamo je krajem svibnja na fenomenalan način zaključio sezonu 2023./2024. osvojivši dvostruku krunu, a kako se bliži početak priprema za sezonu 2024./2025. tako su sve glasnija šuškanja o pojačanjima i dogovorima oko pripremnih utakmica. Hajduk uz novog trenera cilja zvučna pojačanja dok su Riječani dodjelom kapetanske trake ''ponovili'' braću Sharbini.

Image
PODRŠKA /

Dinamo je objavio video posvećen Petkoviću: Napisali su samo jednu riječ

Image
PODRŠKA /

Dinamo je objavio video posvećen Petkoviću: Napisali su samo jednu riječ

Gennaro Gattuso uzburkao je duhove HNL-a koji je svojim dolaskom najavio novi pokušaj Splićana da se domognu toliko željenog naslova prvaka Hrvatske. Nakon antiklimaktičnog završetka sezone koja se mjesecima etiketirala kao ''ta'' sezona u kojoj će trofej osvajača HNL-a put Splita, to se nije dogodilo, on je ostao tamo gdje se već davno udomaćio - u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah po dolasku krenule su glasne priče o pojačanjima među kojima je prednjačilo zvučno ime iz regije - Edin Džeko. Dolazak bosanskohercegovačkog napadača koji u Fenerbahčeu igra za višemilijunsku plaću itekako bi bio pravi boom na ovim prostorima, a sramežljivo se u nekoliko navrata spomenuo dolazak Ivana Rakitića iz Saudijske Arabije. Prema najnovijim informacijama talijanskog Calciomercata na radaru Splićana su i dvojica Švicaraca - Eray Comert te Ricardo Rodriguez!

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Comert je 26-godišnji branič koji je pod ugovorom s Valencijom, a poveznica je ta što ga je Gattuso vodio za vrijeme mandata u tom španjolskom klubu. Zanimljivo, navodi se kako klub s Mestalle ne bi tražio odštetu već samo bonuse i postotak od iduće prodaje. Drugi Švicarac je svima poznatiji Rodriguez, standardni reprezentativac i nogometaš Torina kojem je nakon četiri godine klub odbio produžiti ugovor. Ostvari li se koji od potencijalnih transfera Split bi mogao gorjeti već i prije početka nove sezone...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se priprema za Ligu prvaka

U Zagrebu će s druge strane imati drukčije planove. Najvažniji bi trebali biti ostanci Brune Petkovića i Martina Baturine koji su odigrali ključnu ulogu u proljetnom dijelu sezone za Plave, a napad na novi format Lige prvaka bez njih trenutno se čini nezamisliv. Naravno, u Maksimirskoj 128 morat će poraditi i na dovođenju novih igrača kao i ''rješavanju'' viška u svlačionici, a da u plavom taboru ozbiljno gledaju na početak nove sezone dokazuju i pripremne utakmice koje su dogovorene.

Prema pisanju Sportskih novosti Dinamo će se pripremati u Austriji dok bi utakmice trebao igrati u Sloveniji. Protivnici s kojima bi Plavi trebali igrati su Bešiktaš i sofijski CSKA, a treći protivnik još se traži. Ipak, najzvučniji protivnik bit će Šahtar s kojima će Dinamo odigrati ''generalku'' za novu sezonu, točnije dvije takve. Jedna bi se utakmica trebala igrati 27. srpnja u 11 ujutro i biti zatvorenog tipa, dok bi u 18 sati susret bio otvoren za gledatelje. Bio bi to atraktivan početak sezone na Maksimiru kojeg će u nadolazećoj europskoj sezoni čekati minimalno pet domaćih utakmica (Playoff LP + četiri u grupnoj fazi LP ili EL).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Sharbini...pardon, Smolčić

Odlaskom Nediljka Labrovića u Augsburg ostalo je upražnjeno mjesto kapetana u HNK Rijeka, a taj je ''problem'' sada i službeno riješen. Kapetansku dužnost odsad će vršiti Ivan Smolčić, brat nekadašnjeg kapetana kluba s Kvarnera Hrvoja Smolčića.

''Što reći nego da su me preplavili osjećaji ponosa i časti kada mi je rečeno da ću biti novi kapetan HNK Rijeka! Cilj i obaveza su mi opravdati povjerenje koje mi je Klub ukazao, kao i očekivanja navijača, a naravno priželjkujem i da ove sezone napravimo dobre stvari na terenu'', rekao je za klupske stranice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoje i Ivan Smolčić tek su druga braća u klupskoj povijesti, nakon Ahmada i Anasa Sharbinija, koja su ponijela kapetansku traku HNK Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Drago mi je što smo Hrvoje i ja ponovili što su napravila braća Sharbini, velika je to privilegija, čast i ponos nama i našoj obitelji. Kada smo počeli igrati nogomet u Gospiću uvijek je Hrvoje bio kapetan, kasnije je i u Rijeci dobio kapetansku traku, a kako sam mu bio blizu mislim da sam uz njega usvojio neke liderske karakteristike. Znam da će se od mene sada puno očekivati, znam što znači biti kapetan kluba kakav je Rijeka i siguran sam da ću to opravdati.''

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo