SADA SE SVE ZNA / Hajduk kažnjen zato što je Torcida vrijeđala Prosinečkog, Rudeš nije zbog nacističkih simbola

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 5. kola.

23.8.2023.
17:46
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

HNK Hajduk kažnjava se zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a između Rudeša i Hajduka gostujuća navijačka skupina Torcida u 46. minuti bacila jednu petardu na prostor ispred istočne tribine, zapalila po jednu baklju u 63., 82., 85. i 88. minuti koje su dogorjele na tribini, dok je od 77. do 88. minute zapalila jednu bljeskalicu i četrnaest baklji koje su također dogorjele na tribini, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 1.450,00 eura.

Image
'APSOLUTNA GLUPOST' /

Gazzetta prozvala Zrinjski da je ustaški klub koji osvaja Europu

Image
'APSOLUTNA GLUPOST' /

Gazzetta prozvala Zrinjski da je ustaški klub koji osvaja Europu

Kažnjen je i zbog toga što je od 39. do 40. minute podignut transparent s natpisom: "10€, može, hvala, ipak četniku plaća mala", te je višekratno uzvikivano "C*gani, C*gani" i "Svima nama Žuti k*rac pušio", čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500,00 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 5.650,00 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a između Rijeke i Lokomotive domaći navijači, smješteni na sjevernoj tribini, u 60. minuti zapalili najmanje pet baklji (točan broj nije bilo moguće utvrditi zbog velikog dima), čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 670,00 eura

NK Rudeš se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a između Rudeša i Hajduka gostujuća navijačka skupina Torcida u 46. minuti bacila jednu petardu na prostor ispred istočne tribine, zapalila po jednu baklju u 63., 82., 85. i 88. minuti koje su dogorjele na tribini, dok je od 77. do 88. minute zapalila jednu bljeskalicu i četrnaest baklji koje su također dogorjele na tribini čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 750,00 eura.", objavili su iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo