Hajduk još čeka pobjedu na Poljudu ovog proljeća!

Gradski derbi na Poljudu privukao je čak 13 tisuća znatiželjnika. Međutim, gledatelji nisu imali previše razloga za zadovoljstvo jer su Hajduk i Split odigrali bez golova, 0:0.

10.3.2012.
20:17
VOYO logo

Splitov trener Tonči Bašić iznenadio je s izborom vratara za veliki gradski derbi. Iz momčadi je izbacio kapetana Andriju Vukovića, nervoza kroz tjedan i udaranje nogom u reklamu stajali su ga derbija. Službeno objašnjenje je da je njegov izostanak procjena stožera. Na vrata je stao debitant u prvoj ligi, 25-godišnji Danijel Zagorac. Mirko Hrgović, Ante Vitaić i prvi strijelac "crvenih" Romano Obilinović također nisu bili u Bašićevoj slagalici, ali barem su se našli na klupi. Bašić je u Poljudu jurišao s tri napadača, želio je s brzancima Čopom, Rebićem i Barabanom sijati strah u Hajdukovoj, kako smatra, sporoj obrani.

S druge strane Balakov je ostao vjeran proljetnoj momčadi, po prvi put otkako je trener Hajduka ista momčad je igrala treću utakmicu zaredom. Hajduk je pritiskao, u prvih dvadeset minuta imao šest kornera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je i prigode Vukušića u 18. i 31. minuti, ali jednom je Zagorac bio na mjestu, drugi put je Vukušić bio neprecizan. Anas Shrabini teško je dolazio do daha, često je bio u sendviču između iskusnih Marčića i Križanca. Split je vrebao kontre, jednom je imao pet na dva, Čop je šutirao u Blaževića. Imali su gosti nekoliko opasnih situacija, ali u pravilu im je nedostajao završni udarac. Nastavak je ponudio uspavanku, sudac Gabrilo u jednom je trenutku pogriješio nepotrebno zaustavivši Vukušića kada je krenuo sam prema Zagorcu.

A mini vatromet zbio se u u 76. i 77. minuti. Najprije je Blažević u situaciji "jedan na jedan" skinuo udarac Rebiću, a suprotnoj strani isto je Zagorac napravio Vukušiću. Bijeli mogu biti nezadovoljni, izgubili su dva boda, Balakov je ovog proljeća u tri utakmice ostvario jednu pobjedu, a Hajduk ne zna za pobjedu u Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo